Reteta de cannelloni pe care v-o propun astazi nu este cu mult diferita fata de cea cu ierburi aromatice, doar ca de aceasta data am folosit spanac si o alta combinatie de branzeturi. In concluzie, in orice varianta ati face reteta de cannelloni va fi delicioasa si va disparea repede din farfurie 😉
Ingrediente
- 12 tuburi de cannelloni
- Pentru umplutura:
- 200 g ricotta
- 100 g telemea
- 100 g mascarpone
- 100 g branza de vaci proaspata
- 1 ou
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- fulgi de usturoi uscat
- cateva fire de marar
- spanac
- Pentru sos:
- 50 g unt
- 2 linguri faina
- 400 ml lapte
- nucsoara
- sare si piper
- 100 g cascaval
Mod de preparare Cannelloni cu branza si spanac:
Intr-un castron amestecam ricotta cu branza telemea sfaramata cu furculita, branza de vaci si mascarpone. Adaugam oul, mararul, spanacul tocat si condimente dupa gust.
Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras, omogenizam si lasam la racit.
Crema de branza o punem intr-un posh si umplem tuburile de cannelloni.
Asezam pastele umplute in vasul bine uns cu unt si turnam uniform deasupra sosul cu cascaval. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.
Pofta buna! 😉
8 comentarii
Tienen un aspecto fabuloso, qué ricos!! Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.
Vaya plato tan estupendo.
Saludos
De vede al meu.. maine mesteresc la cannelloni toata ziua :)) Sunt bune rauuu!!
Pupici
Mmmm ce bunatate!!
Arata tare apetisant!!!
Buna ziua. Cat spanac ar trebui?
Buna!
Spanac pui atat cat vrei, dupa gust. Eu am pus cam cat iei intr-o mana, cam atat cat stiu ca accepta piticii mei in mancare 😉
Multumesc mult! Am facut deja 2 retete si sunt minunate!!!