De obicei, dupa Pasti frigiderul se goleste de mancare si se umple la loc cu ciocolata. :))) Oua si iepurasi de ciocolata de toate neamurile si marimile. Si chiar de ne place noua ciocolata nu prea-i putem da gata, dar o prajitura cu ciocolata merge la marele fix 😉
Ingrediente
- Pentru blat:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 100 g unt
- 100 g zahar (pudra)
- 5 oua
- 2 linguri cacao neagra
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- 50 g migdale tocate
- esenta de rom
- Pentru crema:
- 200 g ciocolata amaruie
- 150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 1 lingura lichior de cafea (puteti inlocui cu orice alta aroma va place sau nu puneti deloc)
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 100-150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- capsuni pentru decor
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si migdale:
Blat:
Ciocolata rupta bucatele o topim la baine marie impreuna cu untul. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena. Punem apoi ouale pe rand, amestecand bine bine dupa fiecare si punem si un praf de sare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aromam dupa gust cu esenta de rom si incorporam migdalele tocate.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea si devine ferm la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca apoi dam la congelator pentru vreo jumatate de ora, pana se raceste foarte bine si crema incepe sa se intareasca.
Mixam putin crema, apoi adaugam mascarpone si omogenizam mixand la viteza cea mai mare a mixerului.
Blatul bine racit se taie in doua. Se pune crema in strat uniform intre cele 2 blaturi. Se da la rece pentru vreo 2 ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Fiecare bucata de prajitura se glaseaza cu ciocolata topita in care am pus frisca lichida pana am ajuns la consistenta dorita si se orneaza cu capsuni proaspete.
Pofta buna! 😉
6 comentarii
Que exquisitez madre mía
arata fenomenal, miha! cand mai ai timp de toate bunatatile astea?
dementiala, prajitura ta!!!!!! 🙂
Buna rau prajitura asta, vreau si eu o bucata ca sa incep ziua plina de energie! 🙂
OMG!!!
Arata minunat, coperta de revista as pune aceste fotografii, felicitari Miha!
Pupici
Ce minunata prajiturica!