Prajitura cu ciocolata si migdale

de Miha
208 vizualizări
Prajitura cu ciocolata

De obicei, dupa Pasti frigiderul se goleste de mancare si se umple la loc cu ciocolata. :))) Oua si iepurasi de ciocolata de toate neamurile si marimile. Si chiar de ne place noua ciocolata nu prea-i putem da gata, dar o prajitura cu ciocolata merge la marele fix 😉

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 5 oua
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g migdale tocate
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura lichior de cafea (puteti inlocui cu orice alta aroma va place sau nu puneti deloc)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100-150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • capsuni pentru decor

capsini proaspete

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si migdale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele o topim la baine marie impreuna cu untul. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena. Punem apoi ouale pe rand, amestecand bine bine dupa fiecare si punem si un praf de sare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aromam dupa gust cu esenta de rom si incorporam migdalele tocate.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea si devine ferm la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca apoi dam la congelator pentru vreo jumatate de ora, pana se raceste foarte bine si crema incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi adaugam mascarpone si omogenizam mixand la viteza cea mai mare a mixerului.

Blatul bine racit se taie in doua. Se pune crema in strat uniform intre cele 2 blaturi. Se da la rece pentru vreo 2 ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Fiecare bucata de prajitura se glaseaza cu ciocolata topita in care am pus frisca lichida pana am ajuns la consistenta dorita si se orneaza cu capsuni proaspete.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

josé manuel 13 mai 2013 - 21:44

Que exquisitez madre mía

Răspuns
adnia 13 mai 2013 - 21:48

arata fenomenal, miha! cand mai ai timp de toate bunatatile astea?

Răspuns
liliana 13 mai 2013 - 22:57

dementiala, prajitura ta!!!!!! 🙂

Răspuns
Paula Gafitescu 14 mai 2013 - 8:19

Buna rau prajitura asta, vreau si eu o bucata ca sa incep ziua plina de energie! 🙂

Răspuns
Angi 14 mai 2013 - 10:38

OMG!!!
Arata minunat, coperta de revista as pune aceste fotografii, felicitari Miha!
Pupici

Răspuns
Rocsy Ciobanu 14 mai 2013 - 10:58

Ce minunata prajiturica!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: