Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Miha
337 vizualizări
Boeuf Bourguignon

Reteta Boeuf Bourguignon

Ingrediente

  • ~700 g muschiulet de vita
  • 150 g kaiser
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 300 ml vin rosu
  • 250 ml apa
  • 1 lingura faina
  • 3 catei usturoi
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • 1 frunza de dafin
  • sare si piper
  • In plus:
  • 500 g ciuperci champignon
  • ~200 g ceapa mica (reteta prevede arpagic)
  • Pentru servit:
  • paste fierte

Astazi va aduc o reteta de Boeuf Bourguignon, o reteta de mancare care as fi putut sa o fac si cu ciocolata 😀 , ca doar exista si asa ceva, dar am preferat varianta simpla, cu carne fiarta-n vin si gatita sub presiune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Desi pana acum aveam o fobie pentru oalele sub presiune, cu Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune m-am linistit. Este silentios si nici miros n-a facut, aproape ai fi zis ca nu s-a gatit nimic in acea zi in bucataria Simiucilor 🙂  Gatire rapida, gatire la aburi, saute si slow-cooker sunt cele 4 moduri in care poti gati la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. 

Revenind la reteta noastra de Boeuf Bourguignon, eu am ales sa gatesc cu muschiulet de vita, dar puteti alege orice alta varianta: ceafa, pulpa….

Mod de preparare Boeuf Bourguignon:

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana.

Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul.

Am conectat aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent. In cuva aparatului am pus 2 linguri ulei si cubuletele de kaiser. Am setat functia Brown/Saute pentru 10 minute si am sotat pana cubuletele de kaiser s-au rumenit usor, dupa care le-am scos intr-un castron. Am mai adaugat o lingura de ulei in cuva si am rumenit usor si carnea, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn. Am scos si carnea in castron si in uleiul ramas am calit usor ceapa si morcovul, setand functia Brown/Saute pentru 5 minute.

  • in functie de cat le vreti de calite si rumenite, aparatul se poate opri apasand butonul Start/Stop

Am pus din nou in vas carnea si kaiserul, am presarat 1 lingura faina si am amestecat bine. Am stins cu vinul rosu si am completat cu apa. Am adaugat si usturoiul pisat, sare si piper, 1 frunza de dafin si rosiile. Am amestecat bine. Am setat functia Meat/Stew, la timpul presetat. Am inchis capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.

La final, se apasa butonul Start/Stop si cu ajutorul unei linguri cu coada mai lunga sau a unul cleste de bucatarie se roteste supapa de aburi catre deschis. Pentru a evita orice situatie neplacuta puneti si o manusa de bucatarie. Dupa ce s-a eliberat tot aburul se deschide capacul.

Cat timp se gateste carnea pregatim ciupercile sotate. Ciupercile taiate felii le-am calit usor intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-au rumenit usor am pus peste ele ceapa taiata solzisori, sare si piper. Am mai sotat cateva minute si am dat deoparte.

O mancare simpla si gustoasa!

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Alte mancaruri cu carne de vita gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: