Prajituri / Retete de prajituri

Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Reteta Placinta frageda cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar (pudra)
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • 300-400 g faina
  • Pentru umplutura:
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg de mere
  • zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
  • 1-2 linguri ulei
  • scortisoara dupa gust
loading...

Desi prajitura turnata cu mere (sau cu branza) este preferata mea, va promit ca nici placinta frageda cu mere nu este de lepadat. Merele calite si aromate cu scortioara se potrivesc perfect in aluatul de placinta frageda, un aluat care se face din doar cateva ingrediente.

Mod de preparare Placinta frageda cu mere:

Aluat:

Intr-un vas mixam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si coaja de lamaie, apoi mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen ce nu se lipeste de maini.

  • In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina sau mai multa decat am folosit eu. Porniti de la 300 de grame  si mai adaugati daca si cat este necesar

Umplutura de mere:

Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si putin ulei. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Pe masa infainata intindem in foaie subtire 2/3 din aluat. Intindem la marimea tavii (20/30cm). Punem foaia de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si punem uniform deasupra umplutura de mere. Restul de aluat il intindem in foaie subtire, apoi taiem fasii inguste. Fasiile le asezam deasupra umpluturii de mere sub forma de gratar.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160grade, cuptor electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Abia scoasa din cuptor placinta este usor crocanta, dar daca rezista pana a doua zi se inmoaie si devine frageda si grozav de buna.

Ce puneti? Incercati si voi reteta de placinta frageda cu mere? 🙂

Pofta buna! 😉

Prajitura de casa cu mere

RETETA IN IMAGINI

Puteti incerca placinta frageda cu mere si in varianta cu branza. La fel de buna! 😉

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: