Aperitiv cu mozzarella si rosii cherry

de Miha
222 vizualizări

M-am innoit…mi-am luat ramekin-uri. :)) De multa vreme visam la ele si acum sunt bucuroasa sa le am. Tare mi-s dragi…

Tocmai pusesem masina de paine la treaba pentru un aluat de paine. Si cum aveam chef de mancat ceva usor, fara carne…am facut aceste “floricele” cu mozzarella si rosii cherry. Simplu si tare bun!


Aluat de paine:

~500 g faina
2 lingurite sare
10 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
250 ml lapte (sau apa)

mozzarella proaspata
sare si piper
busuioc
rosii cherry

Aluatul se prepara la masina de paine, punand ingredientele in cuva masinii, in ordinea descrisa. Se foloseste programul de framantare si dospire.

Pentru cei ce framanta cu mana:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, ce se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Se taie cerculete de aluat cu gura unul pahar sau cu o forma speciala de taiat aluatul. Punem cate un cerculet de aluat pe fundul vasului ceramic (ramkin) uns bine cu ulei, apoi cate 3 cerculete de aluat de jur imprejurul vasului.

Umplem interiorul cu mozzarela taiata cubulete, condimentam dupa gust cu sare, piper si busuioc. Punem cate o rosie cherry deasupra si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc usor deasupra.

Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din vas si se servesc. Calde sau reci, dupa preferinta.

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Mihaela 16 iunie 2012 - 5:25

Ce bunataturi, Miha, branza aia topita arata “dreamy”. Poate ma asteapta si pe mine asa ceva in bucatarie maine dimineata 🙂

Răspuns
adnia 16 iunie 2012 - 6:54

vai, ce bine arata!

Răspuns
gaby_d 16 iunie 2012 - 7:01

Ce faine si intersante sunt!!!

Răspuns
ophelia1983 16 iunie 2012 - 10:16

hmmm…parca simt mirosul d paine coapta, busuioc….yam, yam!

Răspuns
Adina 16 iunie 2012 - 12:56

Delicioase ! Unde este vorba de mozzarella si rossii ,vin si eu !:)

Weekend fain !

Răspuns
Lulu 16 iunie 2012 - 18:14

SA le folosesti cu drag,sa faci multe ce stii tu sa faci in ele;aceste aperitive sunt minunate si arata intr-un mare fel!!
Pupici!

Răspuns
Miha 16 iunie 2012 - 20:14

Multumesc dragelor! Va astept maine dimineata la micul dejun. Aduceti voi cafeaua! :))

Răspuns
Delicious Flavours 17 iunie 2012 - 9:15

Si eu visez la ramekin-uri, dar sper sa devina realitate cat de curand :))
Aperitivul este supeeeer!
Duminica placuta, pupici!

Răspuns
Poliana 17 iunie 2012 - 11:43

Sunt foarte dragute vasele tale ramekin, iar preparatul din ele este de-a dreptul apetisant! Pupici!

Răspuns
catkitchen 18 iunie 2012 - 6:42

Arata perfect !!!! Si eu ador vasutele astea grozave !!! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: