Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cirese

Prajitura pufoasa ci cirese rosii

Pentru astazi am pregatit o prajitura cu cirese. Chiar daca visam la o prajitura cu visine, de cand le-am vazut pe tarabele din piata, pana la urma am inlocuit cu cirese, cand le-am gasit ca au „vizitatori” . :))

Prajitura pufoasa ci cirese rosii

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • cirese (nu am o cantitate exacta, sa fi fost vreo 300 g, dar puneti dupa cum va place)
loading...

Mod de preparare Prajitura cu cirese:

Se scot samburii cireselor si daca e cazul se curata de „vizitatori” :)) Se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de lichid.

Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana  compozitia devine ca o crema. Punem si uleiul si omogenizam. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca pentru chec, pe care o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Punem ciresele peste compozitia de blat, apoi amestecam usor cu o lingura, sa acoperim ciresele, pe ici pe colo cu aluat.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Am vru sa fac si eu ceva asemanator zilele astea, dar nu mi-a iesit 🙁
    Am sa incerc cu reteta ta, poate am mai mult noroc 😉 Pupici

  2. Buna prajitura asta!Pup!

  3. Buna tare prajiturica ta!!!Astazi am degustat si eu cateva bucatele, dar cu caise:)Pup!

  4. Wouw!!!!quelle delice il a l’aire bin moelleux! Bisous

  5. Tare buna, m-am aprovizionat cu cirese pe iarna, am pus la congelator :), am sa-mi stapanesc poftele atunci :))) Pupici!

  6. Nelipsita de pe masa noastra in sezonul acestot fructe.
    Pup

  7. Foarte buna prajiturica ;;) Usoara pentru vara! Pup

  8. Miha, si visinele aveau vizitatori??!! Buna prajitura, dar mai bun crapul ala la cuptor, imi fac si eu maine. Pupici!

  9. Nu, visinile nu aveau. Doar ca am amanat prajitura cu visine pentru ca am gasit „vizitatori” in cirese. Si cum nu le mai pot manca asa, le-am bagat repede in prajitura. :))))

  10. Ce frumos ti-a crescut! E prajitura copilariei mele:)

  11. monica says:

    minunata prajitura

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: