Rulada cu crema mascarpone si afine

de Miha
1107 vizualizări
Rulada cu crema mascarpone si afine

Imi place sa fac rulada. Si s-o mananc, evident! :)) Imi place ca se poate umple cu orice-ti trece prin cap si nu e foarte pretentioasa la aspect, daca vrei o ornezi si ii dai un aer festiv, daca nu, poate ramane asa cum e si e numai buna la o cafea intre prieteni.

Reteta Rulada cu crema mascarpone si afine

Rulada cu crema si afine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:

     

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 125 g mascarpone
  • 1 intaritor de frisca, daca este absolut necesar
  • 3-4 linguri dulceata de afine

Mod de preparare Rulada cu crema mascarpone si afine:

Blat:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Se adauga apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.

Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar se rastoarna blatul fierbinte si se ruleaza cu atentie sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Se tine rulat pana se racoreste, apoi se deruleaza si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic cu smantana pentru frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune la rece, pana se raceste foarte bine. Mixam crema de ciocolata pana devine consistenta, apoi incorporam si mascarponele, mixand usor.

Intindem crema uniform peste blatul bine racit. Dulceata o punem pe una din laturile blatului, cea de unde vom incepe sa rulam blatul. Rulam cu atentie si dam la rece pentru 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu crema mascarpone si afine

Daca dorinti sa faceti o varianta mai rapida si deloc complicata, dar la fel de delicioasa puteti incerca rulada cu gem de capsuni si frisca.

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

mirela 18 iunie 2012 - 16:37

Super buna!!!

Răspuns
Licuta Marin 18 iunie 2012 - 18:23

Mmm, ce pufosenie aromata!!!Pup!

Răspuns
Poliana 18 iunie 2012 - 19:43

Ce fain arata! Si pozele sunt super!!! Pupici

Răspuns
The Wandering Oltean 19 iunie 2012 - 4:02

Inca o reteta excelenta! Cit de bine poate sa arate.. pufoasa si colorata

Răspuns
Miha_Ela 19 iunie 2012 - 7:17

Minunata,ca tot ce faci!

Răspuns
Dana 21 iunie 2012 - 5:08

sunt iancantata de rulada asta, am sa incerc la sf saptamanii. salutari dragi

Răspuns
Miha 21 iunie 2012 - 5:17

Va multumesc dragelor de aprecieri! Imbratisari cu drag! :*

Răspuns
Sisters'Kitchen 26 iunie 2012 - 6:55

Arata delicios!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: