Zacusca de vinete

de Miha
229 vizualizări

Cea mai buna zacusca pe care am putut sa o fac vreodata… :)))

Zacusca de vinete cu ardei

* 5 gogosari
* 2 ardei capia
* 3 vinete
* 3 rosii
* 2 cepe


Vazand atatea fete harnicute, cu fel si fel de retete de zacusca mi s-a facut pofta. De-o portie de zacusca, nu de munca si de adunat in camara. :))

Ardeii, gogosarii, vinetele si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si de seminte. Ardeii si gogosarii se taie cubulete mici, vinetele se toaca, iar rosiile se paseaza.

Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei, la inabusit. Dupa ce s-a inmuiat se amesteca cu celelalte ingrediente si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce scade toata zeama, iar compozitia se ingroasa, moment in care potrivim si gustul de sare.

Pentru conservare, se pune zacusca fierbinte in borcane incalzite in cuptor, se capseaza si se sterilizeaza cca 30 de minute in baie de apa. Se lasa borcanele in vasul cu apa pana se racesc.

Zacuscase pastreaza la rece.

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Crina 15 octombrie 2014 - 10:53

Ce frumoasă e zacusca ta… Acum două zile am făcut şi eu zacuscă de vinete, bineînţeles o cantitate mai mare, am pus-o în borcane, aseară le-am şi sterilizat, iar de dimineaţă am zis să încep un borcan să gust şi surpriză: am constatat că e foarte sărată. E adevărat că am pus şi sare şi am folosit şi bulion care a fost destul de sărat. Mi-au ieşit aproximativ 24 de borcane şi mi-ar părea rău să nu o consumăm din acest motiv, pentru că noi nu suntem obişnuiţi să mâncăm foarte sărat. Voiam să te întreb, Miha, dacă ai idee cumva, dacă aş putea să o mai dreg cumva acum, eventual să o scot din borcane în seara asta şi să o mai amestec cu nişte ardei,să se mai înmulţească, apoi să o torn din nou în borcane, să o sterilizez. Ai mai auzit de aşa ceva până acum? 🙂 Eu sinceră să fiu, nu! 🙂 Dar, mă gândeam că poate există un remediu, ceva ce aş putea să fac. Oricum ,am reţinut ideea pe viitor: mai uşor cu sarea, mai bine mai puţină decât prea multă. Lipsa de experienţă în bucătărie şi-a spus cuvântul în cazul meu. Mulţumesc, Miha!

Răspuns
Miha 15 octombrie 2014 - 17:54

Cel mai la indemana ar fi sa mai faci o cantitate mai mica si sa le amesteci. Nu stiu insa daca e ok sa o mai fierbi o data, desi am auzit de cazuri in care s-a mai fiert o data pentru ca incepuse sa prinda mucegai. Imi pare rau ca nu stiu sa te ajut cu un sfat la sigur

Răspuns
Crina 17 octombrie 2014 - 12:56

Multumesc, Miha, pentru amabilitate şi promptitudine.

Răspuns
Miha 18 octombrie 2014 - 9:07

Cu drag!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: