Prajituri / Retete de prajituri

Choux a la creme

choux a la creme

choux a la creme

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 100 g unt
  • * 100 g ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingura zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 2 galbenusuri
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura amidon
  • * 300 ml lapte
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 4 linguri Nesquik
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Pentru ornat:
  • * 200 ml frisca lichida

Mod de preparare Choux a la creme:

Gogosele:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt

Aluat pentru eclere

si se da la cuptor la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului.
Choux a la creme
  • Pentru a umple posh-ul mai repede si mai usor, puneti-l intr-un vas inalt (paharul blenderului), rasfrangeti peste marginea vasului si umpleti cu compozitie

Aluat pentru choux a la creme

Crema:

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam ciocolata si Nesquik-ul si amestecam pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit, apoi punem frisca batuta si amestecam usor.

Gogoselelor li se taie un capacel, se umplu cu crema

choux a la creme

si frisca,

choux a la creme

se acopera cu capacelul taiat si se pudreaza cu zahar.

choux a la creme

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Fantasticos. Saludos

  3. tare frumusele sunt!

  4. Monica says:

    Buna, am o mica rugaminte. as vrea sa fac aceste minunatii de Craciun, numai ca eu am cumptor electric ventilat, se pot coace gogoselele si la el ? Multumesc mult, felicitari pentru blog si sarbatori fericite.

  5. Monica, se pot coace si la cuptorul electric. Dar, din pacate, nu pot sa-ti spun exact temperatura. La cuptorul pe gaz stiu ca „foc mare” inseamna 200 grade si „foc moderat” 180 grade. La cuptorul pe gaz nu am idee.

  6. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

  7. vai ce pofta mi-ai facut! de ceva timp mi-am propus sa fac si eu dar tot am amanat; foarte frumoase ti-au iesit!

  8. andra says:

    posul de unde se poate achizitiona?

  9. Valentina says:

    farà Pos nu merg facute. ?

    • merg si fara posh, pui aluatul intr-o punga mai grosa pe care o tai la un colt. Poti sa pui aluatul si cu lingura. Posh-ul il folosesti ca sa iasa mai estetice, dar is ok si daca le pui cu lingura sau cu punga 🙂

  10. Valentina says:

    Ok multumesc frumos….vreau sa incerc si eu sa le fac dar nu prea am curaj. …..se coc bine inauntru sau Raman coca?Pt k eu knd fac eclere imi Cam Raman crude inauntru si trebuie sa le scobesc cu o linguriță. Si o intrebare:am vazut reteta cu Negreasa cu floricele. …Nu am incercat niciodata varianta asta:este buna?? ?

    • Valentina, sunt ok, nu raman crude. Asta depinde cred de cuptor. Le mai poti lasa cateva minute in plus.
      In ceea ce priveste Negresa… tot ceea ce ajunge pe blog mi-a placut, atat la gust cat si la aspect. Ceea ce nu-mi place nu ajunge 😉 Bineinteles, e chestie de gusturi, dar eu sper ca o sa-ti placa, daca o vei face

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: