Ingrediente
- * Pentru gogosele:
- * 250 g faina
- * 100 g unt
- * 100 g ulei
- * 500 ml apa
- * 1 lingurita de sare
- * 1 lingura zahar
- * 6 oua
- * Pentru crema:
- * 2 galbenusuri
- * 2 linguri zahar
- * 1 lingura amidon
- * 300 ml lapte
- * 100 g ciocolata alba
- * 4 linguri Nesquik
- * 200 ml frisca lichida
- * Pentru ornat:
- * 200 ml frisca lichida
Mod de preparare Choux a la creme:
Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt
- Pentru a umple posh-ul mai repede si mai usor, puneti-l intr-un vas inalt (paharul blenderului), rasfrangeti peste marginea vasului si umpleti cu compozitie
Crema:
Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam ciocolata si Nesquik-ul si amestecam pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit, apoi punem frisca batuta si amestecam usor.
Gogoselelor li se taie un capacel, se umplu cu crema
si frisca,
se acopera cu capacelul taiat si se pudreaza cu zahar.
13 comentarii
Foarte gustos
Fantasticos. Saludos
tare frumusele sunt!
Buna, am o mica rugaminte. as vrea sa fac aceste minunatii de Craciun, numai ca eu am cumptor electric ventilat, se pot coace gogoselele si la el ? Multumesc mult, felicitari pentru blog si sarbatori fericite.
Monica, se pot coace si la cuptorul electric. Dar, din pacate, nu pot sa-ti spun exact temperatura. La cuptorul pe gaz stiu ca „foc mare” inseamna 200 grade si „foc moderat” 180 grade. La cuptorul pe gaz nu am idee.
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
vai ce pofta mi-ai facut! de ceva timp mi-am propus sa fac si eu dar tot am amanat; foarte frumoase ti-au iesit!
posul de unde se poate achizitiona?
de la magazinele on-line cu ustensile de bucatarie 😉
farà Pos nu merg facute. ?
merg si fara posh, pui aluatul intr-o punga mai grosa pe care o tai la un colt. Poti sa pui aluatul si cu lingura. Posh-ul il folosesti ca sa iasa mai estetice, dar is ok si daca le pui cu lingura sau cu punga 🙂
Ok multumesc frumos….vreau sa incerc si eu sa le fac dar nu prea am curaj. …..se coc bine inauntru sau Raman coca?Pt k eu knd fac eclere imi Cam Raman crude inauntru si trebuie sa le scobesc cu o linguriță. Si o intrebare:am vazut reteta cu Negreasa cu floricele. …Nu am incercat niciodata varianta asta:este buna?? ?
Valentina, sunt ok, nu raman crude. Asta depinde cred de cuptor. Le mai poti lasa cateva minute in plus.
In ceea ce priveste Negresa… tot ceea ce ajunge pe blog mi-a placut, atat la gust cat si la aspect. Ceea ce nu-mi place nu ajunge 😉 Bineinteles, e chestie de gusturi, dar eu sper ca o sa-ti placa, daca o vei face