Vinete marinate

de Miha
87 vizualizări
Vinete la gratar marinate

Imi place zacusca de vinete, am tot facut vara asta de cateva ori portii mici. Si de fiecare data am reusit sa-i pacalesc si pe pitici ca e sos pentru paste. :)))) Si nu stiu cum s-a intamplat ca mi-a ramas in frigider o vanata, singura si stinghera. Si asa m-am gandit eu sa o fac marinata… cu gust intens de usturoi. Sa va spun cat a fost de buna? Cu niste paine prajita…crocanta… Sa incercati si voi, macar o data reteta de vinete marinate

Vinete la gratar marinate

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 30 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita miere
  • 5 catei de usturoi pisat
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare Vinete marinate:

Se taie vanata in felii subtiri.  Se sareaza si se lasa sa se scurga de zeama timp de 30 minute. Se coc pe gratar.

Peste usturoiul pisat se adauga piperul si uleiul. Se omogenizeaza si se amesteca pana se obtine o emulsie in care vom adauga pe rand mierea si otetul balsamic. Se amesteca si in functie de preferinta se mai poate adauga putina sare.

Punem feliile de vanata in sos, se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider pentru cateva ore.

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Antonina 21 septembrie 2011 - 22:05

Super arata!! cat despre placere… stii ca o iubesc asa ca in afara de love, n-am altceva;) pupici

Răspuns
FLORY 22 septembrie 2011 - 3:21

Excelente,noi le servim ca si garnitura langa o fripturica!Pupici!

Răspuns
Adela Zilahi 22 septembrie 2011 - 5:01

Am tot vazut dar nu am incercat pana acuma, cred ca este tare bun , arata si super bine, prin urmare nu are cum sa nu fie buna! Pup!

Răspuns
Mihaela 22 septembrie 2011 - 5:05

Oh ce bine arata! si gustul pe masura 🙂

Răspuns
Miha 22 septembrie 2011 - 5:27

Buna dimineata fete dragi! Si multumesc de aprecieri! Va pup!

Răspuns
catkitchen 22 septembrie 2011 - 7:47

nu le-am gatit niciodata asa , dar sigur le-as savura cu mare pofta , ador vinetele !!!

Răspuns
Fancy Cake 22 septembrie 2011 - 12:53

Sunt bune. Cand eram mica, mama le conserva in acest mod pentru iarna.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: