Mancaruri cu pui / Retete culinare

Valdostana cu piept de pui

loading...

* 1 piept de pui
* 4 felii de sunca
* 4 felii cascaval
* 300 g ciuperci
* 1 ceapa
* 2 catei usturoi
* 2 cani suc de rosii
* faina pentru prajit pieptul de pui
* sare si piper
* cimbru
* rozmarin
* oregano


Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate putin cu ciocanul de snitele intre 2 folii alimentare. Cateva linguri de faina se amesteca cu putina sare, piper si rozmarin. Se tavaleste din abundenta fiecare bucata de piept, apoi se prajeste in ulei de masline bine incins. Se scot pe un prosop absorbant, sa absoarba surplusul de ulei si se pastreaza la cald.

In alta tigaie se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga ciupercile tocate marunt (sau taiate felii, dupa preferinta) si o cana de suc de rosii. Se potriveste gustul de sare si piper si se fierbe inabusit pana scade toata zeama.

Sucul de rosii ramas il amestecam cu piper, cimbru si oregano.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se pun bucatile de pui prajite, se acopera cu cate o felie de sunca

un strat din compozitia de ciuperci

si o felie de mozzarella, apoi se toarna sucul de rosii cu condimente.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana scade sosul si se topeste cascavalul.

Se serveste cald.

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Preferata mea,i-mi place foarte mult la valdostana!Arata super bine si tare pofticioasa!pupici!

  2. Nu stiam de reteta asta…..arata tare bine!!!!

  3. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

  4. Minunat

  5. Imi place foarte mult si eu fac destul de des aceasta reteta(si cu cotlet de porc),ti-a iesit forte aspectuoasa.Zilnic vin pe la tine ,am facut multe din retetele tale cu o adevarata reusita de fiecare data.Multumesc din suflet pentru tot ceea ce daruiesti pe acest blog.Trimit o imbratisare din Mangalia.

  6. Draga Miha! Am facut reteta si,ca de obicei a fost un succes!Iti multumesc pt idee!

  7. Gabriela, pupici! Multumesc tare mult de aprecieri!

  8. Judy, multumesc! Pupici!
    Sa incerci reteta macar o data. E foarte buna!

  9. Fuat Gencal…asa o fi! :)))

  10. Multumesc Bianka. Esti o draguta, ca de obicei! 🙂

  11. Fely draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri si pentru vizite. Ma bucura cu atat mai mult cu cat sunt soldate cu reusite. :))
    Imbratisari si de la noi, tocmai de la Iasi!

  12. Larisa, ma bucur mult ca ti-a placut! Te pup si te mai astept!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: