Tort cu ciocolata si piscoturi

de Miha
364 vizualizări
Tort cu ciocolata ornat cu piscoturi

Week-end-ul ce tocmai a trecut l-am petrecut la munte. Si cum Irina, cumnata mea a implinit o frumoasa varsta si cum aveam sa ma intalnesc cu Loredana, una din “Bucataresele vesele” am facut un tort ciocolatos, pe placul tuturor! Sper! :)))

Tort cu ciocolata ornat cu piscoturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 3 linguri cacao
  • * 3 linguri aschii de ciocolata
  • * 6 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema 1:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 220 ml frisca lichida
  • * Pentru crema 2:
  • * 200 g ciocolata alba
  • * 220 ml frisca lichida
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * 100 ml frisca
  • * bomboane din ciocolata de casa
  • * 250 g piscoturi
  • * Pentru bomboanele de ciocolata:
  • * 150 ml apa
  • * 1 cana zahar
  • * 100 g unt
  • * 2 linguri cacao
  • * 2 cani lapte praf
  • * nuca de cocos
  • * Pentru sirop:
  • * 100 g zahar
  • * ~50ml apa

Mod de preparare Tort cu ciocolata si piscoturi:

Blat:

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile se freaca impreuna cu uleiul si esenta de vanilie si se toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza amestecand usor, apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La sfarsit, aproape de momentul turnarii compozitiei in tava punem si aschiile de ciocolata.

Cum se face blatul pentru tort cu ciocolata

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu in jur de jumatate de ora. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se taie in 3 parti.

Crema:

Ciocolata amaruie se pune intr-un vas impreuna cu frisca lichida si se topeste la foc mic, avand grija ca frisca sa nu dea in clocot. Se omogenizeaza si se da la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Se mixeaza apoi pana se obtine o frisca ciocolatoasa. 😉

Se procedeaza intocmai si cu ciocolata alba.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca la foc mic. Cand da in clocot se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit la temperatura camerei.

Bomboane de ciocolata:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Adaugam cacaoa si laptele praf. Cu mana inmuiata in unt formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos, din abundenta.

Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza, apoi se “stinge” cu apa rece. Se lasa la racit pana se topeste caramelul, amestecand din cand in cand.

In tava cu inel detasabil (cea in care am copt blatul) punem primul blat insiropat, crema de ciocolata amaruie, cel de-al doilea blat, crema de ciocolata alba si cel de-al treilea blat. Acoperim cu glazura racita la temperatura camerei si dam la rece pentru cateva ore.

Tort cu ciocolata si piscoturi cu glazura de ciocolata

Scoatem inelul detasabil, punem de jur imprejur un strat subtire de frisca batuta, apoi lipim piscoturile

Tort cu ciocolata ornat cu piscoturi

Ornam cu moate de frisca, tot atatea bomboane de ciocolata si aschii de ciocolata.

tort cu ciocolata ornat cu piscoturi si bomboane de ciocolata de casa

Si daca tot s-a nimerit…urez “La multi ani” Vandei, fetita Nataliei. Sa creasca mare, frumoasa si sanatoasa. Multi pupici de la Iasi. 🙂

poate vă plac și rețetele

27 comentarii

jose manuel 22 septembrie 2010 - 14:03

Que arte tienes para las tortas, esta ve preciosa.

saludos

Răspuns
Cristina 22 septembrie 2010 - 16:09

Superb tortul si delicios asa ciocolatos.

Răspuns
Veronica 22 septembrie 2010 - 16:28

imi faci tortu asta de ziua mea?:))) arata demential de bine.

Răspuns
Laura 22 septembrie 2010 - 17:08

Frumos si apetisant la maxim, yummy!!!!!! 😛
La multi ani cumnatei tale, cred ca a fost foarte incantata de surpriza ciocolatoasa :))

P.S. Ce fain ca v-ati intalnit, fetelor 🙂

Răspuns
Petite Foury 22 septembrie 2010 - 17:25

Daca e vorba de ciocolata…ma servesc si eu cu o feliuta! Arata bestial!

Răspuns
kittytweedy 22 septembrie 2010 - 22:31

prezentare si reteta de exceptie! Arata ca un tort ce trebuie expus undeva intr-o vitrina!

Răspuns
Mami 23 septembrie 2010 - 5:56

Yesss!!! Ai renuntat la bilutele de ciocolata (din blat), mi-au dat atatea batai da cap pentru ca nu le gaseam niciunde!
Dar aschii de ciocolata de unde iau? :))))
Piscoturile se inmoaie dupa cateva ore, nu raman tari, nu?

Răspuns
Bianka 23 septembrie 2010 - 7:34

Minunat

Răspuns
Lory 23 septembrie 2010 - 9:43

Delicios tortul!!!am avut onoarea sa servesc cu placere o felie.
Miha felicitari!! toata admiratia mea.
Pupici
Lory

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:15

Multumesc Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:16

Multumesc Cristina!
A fost bun, plin de ciocolata! 😉

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:16

Veronica, vii la Iasi de ziua ta? :)) Sau ma inviti la petrecere? :))

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:17

Multumesc Laura! 🙂
Daaa…a fost incantata, caci si ea e din gasca noastra, cea a ciocoholicelor! :))
Pupici!

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:33

Petite Foury, multumesc mult de aprecieri!

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:40

Multumesc mult Kitty, ma simt flatata de aprecieri!
Pup!

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:44

Mami, ce m-am amuzat!
Aschiile de ciocolata le-am luat tot de acolo de unde am luat si bilutele. :)) De la supermarket. Daca nu le gasesti, nu e mare bai, poti pune ciocolata taiata bucatele sau data pe razatoare. Eu is mai lenesa si am preferat varianta mai comoda. :))
Pentru decor am optat pentru varianta cu piscoturi pentru ca tortul a trebuit trasportat vreo 300 si ceva de kilometri si am vrut sa ajung cu el cat de cat intreg la destinatie. N-am insiropat piscoturile deloc si s-au inmuiat foarte putin de la frisca. Daca le preferi insiropate de ce nu?

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:44

Multumesc Bianka. 🙂

Răspuns
Miha 23 septembrie 2010 - 11:45

Lory, onoarea a fost de partea mea! :))
Te pup si ma bucur mult ca te-am cunoscut.

Răspuns
kadiavsdutzu 23 septembrie 2010 - 17:48

arata exceptional!

Răspuns
Liana10 23 septembrie 2010 - 22:40

Fain tortulet! 😉

Răspuns
Mami 4 februarie 2011 - 9:12

Foarte bun tortul acesta! L-am facut si eu. Cel mai bun.

Răspuns
Mami 4 februarie 2011 - 9:14

Am facut si bomboanele, minunate! Doar ca parca le-a lipsit aroma. Data viitoare as pune niste esenta de rom la ele.

Răspuns
Miha 4 februarie 2011 - 9:18

Multumesc fetelor!

Mami, ma bucur mult ca l-ai facut si ca v-a placut. Desigur ca poti pune si arome, asta e la alegerea si aprecierea fiecaruia. Pupici!

Răspuns
aura 7 decembrie 2012 - 19:00

nota 10 cu ************ multe ,multe pentru tine.

Răspuns
Miha 7 decembrie 2012 - 20:33

multumesc Aura! 🙂

Răspuns
iuli 9 martie 2016 - 10:14

Pot pune si smantana ptr frisca in loc de frisca lichida?

Răspuns
Miha 9 martie 2016 - 10:33

da, desigur 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: