Aluat dospit

Turte englezesti cu faina integrala

loading...

by Ina

Avem nevoie de:

350 ml lapte

225 g faina integrala de grau

225 g faina alba

1 lingurita zahar pudra

1 si 1/2 lingurita sare

1 lingura unt

10 g drojdie uscata

Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unei forme ( 7,5 recomandat) sau cu un pahar decupam cerculete de aluat.

Transferam cerculetele intr-o tava presarata cu gris si acoperim cu folie alimentara. Lasam la dospit in jur de 20 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Incingem o tigaie de teflon la foc mediu si presaram cu gris.

Coacem turtitele la foc mic pentru a nu se arde. Eu am schimbat stratul de gris la fiecare tura de turtite coapte.

Se servesc calde, sub forma de toast sau simple.

loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Uffff de 15 minute ma chinui sa postez un comentariu da nu pot din cauza netului afurisit! F faine ti-au iesit! Asa ca-s bune? Mie a doua zi mi s-au parut si mai bune. Moi, pufoase, aromate… Mmmm!

  2. Pina la urma cred ca tu ai putea sa faci si o prajitura fara faina , fara nimic si tot bine ar arata ! Un inceput de saptamina bun ! CAmi

  3. Precis le fac si eu, mi-au facut cu ochiul inca de pe blogul Inei!
    PS: da ce tigaie babana ai, duamna, ti-au incaput turtite gramada! :))

  4. Ina, ma bucur tare mult ca ai impartasit cu noi aceasta reteta minunata.
    Copiii au fost tare incantati. Mai ales la faza cu taiatul aluatului cu paharul. :))) Si mai apoi la papat „tutitze mitzi mitzi” (turtite mici mici) :)))

  5. Cami, multumesc draga mea!
    Cum fara nimic mey? Da si tu macar un ingredient acolo…:)))

  6. Natalia, neaparat sa le faci. Is super!

    Daaa…am o tigaie maaaare mare de tot! E cat jumate de aragaz. :))) Primita cadou de la culinario.ro 🙂 Am uitat sa ti-o arat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: