Turte englezesti cu faina integrala

de Miha
178 vizualizări

by Ina

Avem nevoie de:

350 ml lapte

225 g faina integrala de grau

225 g faina alba

1 lingurita zahar pudra

1 si 1/2 lingurita sare

1 lingura unt

10 g drojdie uscata

Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unei forme ( 7,5 recomandat) sau cu un pahar decupam cerculete de aluat.

Transferam cerculetele intr-o tava presarata cu gris si acoperim cu folie alimentara. Lasam la dospit in jur de 20 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Incingem o tigaie de teflon la foc mediu si presaram cu gris.

Coacem turtitele la foc mic pentru a nu se arde. Eu am schimbat stratul de gris la fiecare tura de turtite coapte.

Se servesc calde, sub forma de toast sau simple.

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Ina 13 octombrie 2009 - 17:27

Uffff de 15 minute ma chinui sa postez un comentariu da nu pot din cauza netului afurisit! F faine ti-au iesit! Asa ca-s bune? Mie a doua zi mi s-au parut si mai bune. Moi, pufoase, aromate… Mmmm!

Răspuns
Cami 13 octombrie 2009 - 18:46

Pina la urma cred ca tu ai putea sa faci si o prajitura fara faina , fara nimic si tot bine ar arata ! Un inceput de saptamina bun ! CAmi

Răspuns
Nati 13 octombrie 2009 - 18:49

Precis le fac si eu, mi-au facut cu ochiul inca de pe blogul Inei!
PS: da ce tigaie babana ai, duamna, ti-au incaput turtite gramada! :))

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 19:18

Ina, ma bucur tare mult ca ai impartasit cu noi aceasta reteta minunata.
Copiii au fost tare incantati. Mai ales la faza cu taiatul aluatului cu paharul. :))) Si mai apoi la papat “tutitze mitzi mitzi” (turtite mici mici) :)))

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 19:18

Cami, multumesc draga mea!
Cum fara nimic mey? Da si tu macar un ingredient acolo…:)))

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 19:20

Natalia, neaparat sa le faci. Is super!

Daaa…am o tigaie maaaare mare de tot! E cat jumate de aragaz. :))) Primita cadou de la culinario.ro 🙂 Am uitat sa ti-o arat.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: