Tort tricolor de inghetata

de Miha
186 vizualizări

* 5 galbenusuri
* 100+100 g zahar
* 600 ml lapte
* 400+100 ml frisca lichida
* 50 g cacao neagra
* 50 g unt
* 50 ml linguri sirop de menta
* frisca pentru decor


Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Cand s-a racit se incorporeaza frisca batuta. Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti.In una din parti vom pune caramelul racit, in una cacaoa si in ultima siropul de menta. Vasele se dau la congelator pentru 1 ora.

Se scot vasele, se mixeaza fiecare compozitie in parte pentru a sparge acele de gheata.

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara.

Punem toate cele 3 compozitii, una peste alta, in ordinea care va place. Se acopera din nou cu folie si se da la congelator pana la congelarea completa.

Se rastoarna inghetata pe un platou cu o miscare ferma, se indeparteaza folia

si se orneaza cu frisca si cacao.

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

jose manuel 8 septembrie 2010 - 11:59

Haces unas tortas fantasticas, esto se ve maravilloso. Saludos

Răspuns
Priscilla 8 septembrie 2010 - 13:59

summer is almost over, but im one of those who eat ice cream all year lol.
I loved the way you decorated the cake!

Răspuns
kadiavsdutzu 8 septembrie 2010 - 15:51

Arata superb! Imi plac la nebunie torturile de inghetata!
Nu conteaza ca afara e un frig de ingheata apele! Azi sunt singura acasa (singura e un fel de-a spune, pentru ca am doi motani cu mine) si am de gand sa stau la televizor cu sub o patura si lingurind la inghetata…

Răspuns
Nadji 9 septembrie 2010 - 7:50

Ce gâteau glacée est magnifique.
J’aime beaucoup.
A bientôt.

Răspuns
minoki 9 septembrie 2010 - 8:23

Het is een zeer mooie ijstaart en smakelijk. Gefeliciteerd! Een mooie dag!

Răspuns
ilda76 21 august 2012 - 21:45

Iau serios in calcul sa-l prepar la aniversarea sotului meu! El e mare iubitor de inghetata! Miha, voi citi cu atentie si, pentru siguranta reusitei, iti voi adresa intrebari daca am ceva nelamuriri!
Pupicei!:)

Răspuns
Miha 22 august 2012 - 6:54

Ilda, sa nu eziti sa ma intrebi, in cazul in care ai ceva nelamuriri! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: