Tort Senzational

de Miha
312951 vizualizări

Tort kinder cu ciocolata si crema de lapte

Cand am intrat in bucatarie aveam in gand sa fac Prajitura Kinder, dar sub forma de tort glazurat cu ciocolata. Pana la urma a iesit altceva :)) Si cum azi avem de sarbatorit pe unul din copiii mei senzationali, pe Amira-Ioana mica si draga, si cum nu aveam nici o idee cum sa denumesc aceasta reteta de tort, am ramas la „senzational”, Tort Senzational. Daca imi va veni vreo alta idee, mai… senzationala :)) voi schimba.

Tort Senzational

Cand am intrat in bucatarie aveam in gand sa fac Prajitura Kinder, dar sub forma de tort glazurat cu ciocolata. Pana la… Torturi Tort Senzational European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.8/5
( 63 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • * Pentru blat:
  • * 5 oua
  • * 100 g zahar
  • * 70 g faina
  • * 50 g gris
  • * 40 g cacao
  • * 125 ml ulei
  • * 25 ml lapte
  • * 2 linguri miere
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 250 g lapte condensat indulcit
  • * 100 ml lapte
  • * 1 lingura miere
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 10 g gelatina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru uns foile:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 25 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
  • * Pentru glazura:
  • * 120 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml frisca lichida
  • * 50 g unt
  • * Pentru bordura:
  • * 120 g ciocolata amaruie
  • * 1-2 linguri lapte
  • * Pentru ornat:
  • * 50 ml frisca lichida
  • * 50 ml frisca lichida cu cacao

Mod de preparare Tort Senzational:

Blat:

 
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Separat amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat, dupa care incorporam usor in compozitia de galbenusuri. Compozitia va deveni foarte greu de amestecat, dar incepem sa turnam laptele, uleiul si mierea si se va subtia. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia de mai sus, amestecand usor, cu miscari de jos in sus

Compozitia se imparte in 3 parti si se coc 3 foi in tava ( 24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Foile se coc la foc mediu in jur de 15 minute fiecare. Se scot cu tot cu hartie din tava si se lasa la racit. Hartia se scoate abia dupa ce foaia s-a racit foarte bine. Foile nu se suprapun.

Crema:

Laptele condensat (in cazul in care nu aveti sau nu gasiti de cumparat aveti AICI reteta pentru a-l prepara in casa) se amesteca cu 50 ml de lapte. Gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic sau la microunde. Luam cateva linguri de lapte condensat si punem peste gelatina, amestecand energic, apoi adaugam peste restul de lapte condensat. Adaugam mierea si vanilia. Se bate frisca (smantana pentru frisca), apoi treptat o incorporam in compozitia de lapte condensat.

Pentru uns foile topim ciocolata, la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Lasam la racit.

Punem o foaie de blat pe un platou, ungem cu o parte din compozitia de ciocolata si dam cateva minute la congelator. Turnam deasupra jumatate din crema, acoperim cu cea de-a 2-a foaie unsa cu ciocolata si turnam si restul de crema. Punem si cel de-al 3-lea blat si dam la rece pana pregatim glazura.

  • Daca pana in momentul asamblarii crema nu s-a intarit suficient asamblati tortul in tava in care ati copt foile

Glazura:

Topim ciocolata, la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Lasam la racit la temperatura camerei. Din cand in cand amestecam in vas, pana glazura ajunge la consistenta unei smantani groase.

Batem si frisca pentru ornat, in 2 vase diferite, evident. :))

Finisam marginile tortului cu putina frisca cu cacao, apoi turnam deasupra glazura de ciocolata. O intindem cu ajutorul unei linguri, apoi din loc in loc apasam cu lingura si ridicam scurt, formand mici turturi.

Dam din nou la rece pana pregatim bordura de ciocolata. Topim ciocolata la microunde impreuna cu laptele. Omogenizam si turnam pe o bucata de hartie de copt. Nivelam si dam la congelator pentru cateva minute, pana se intareste bine. Cu un cutit bine ascutit si incalzit taiem dreptunghiuri de ciocolata, de lungime egala cu inaltimea tortului.

Punem bucatile de ciocolata pe marginea tortului, apoi ornam cu moate de frisca in degrade. :)) Pentru a obtine frisca in degrade, punem in posh cate o lingura de frisca alba si una maro.

Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata si crema de lapte

poate vă plac și rețetele

60 comentarii

Nati 7 ianuarie 2011 - 9:53

La multi ani pentru Amira Ioana, sa fie sanatoasa si plina de noroc!
Foarte frumos ti-a iesit tortul, cu adevarat senzational! Si chiar e elegant! 😉

Răspuns
Edith 7 ianuarie 2011 - 10:33

Tare frumos! Faina ideea cu moatzele in degrade 🙂
La multi ani, sa fie sanatoasa pitica!

Răspuns
felicia(mangalia) 7 ianuarie 2011 - 10:47

LA MULTI ANI,micutei printese sa fie sanatoasa,iar drumul vietii ei sa fie calauzit de sf.ION.

Răspuns
Sara & Miki 7 ianuarie 2011 - 11:15

La multi ani ficei tale Amira Ioana. Un tort minunat, felicitari.

Răspuns
Sara & Miki 7 ianuarie 2011 - 11:15

La multi ani ficei tale Amira Ioana. Un tort minunat, felicitari.

Răspuns
Bianka 7 ianuarie 2011 - 11:25

minunat

Răspuns
Daniela 7 ianuarie 2011 - 12:14

La muli ani, Amira-Ioana ! Sa cresti mare, sanatoasa, vesela si frumoasa !

Răspuns
gaby_d 7 ianuarie 2011 - 13:33

La multi ani , pui mic! Tortul e moooooa!!!!:))))

Răspuns
Andreea 7 ianuarie 2011 - 15:13

Sa-ti traiasca zana! Sa creasca mare, sanatoasa, frumoasa si mai ales desteapta :).
Tortul e superb! Ca de obicei de altfel 🙂

Răspuns
Anonymous 7 ianuarie 2011 - 15:18

La multi ani fericiti fetitei tale Amira-Ioana!
Sa fie sanatoasa, sa aiba noroc si sa se bucure de o viata frumoasa!
Tortul facut de tine arata minunat si sunt convinsa ca e delicios!
Petrecere frumoasa!
(ilda)

Răspuns
maria mihalache 7 ianuarie 2011 - 20:30

La multi ani pentru fetita ta!
Sanatate, bucurii,impliniri!

Răspuns
ellis 7 ianuarie 2011 - 21:00

LA MULTI ANI AMIRA IOANA!

Tortul este senzational, nu ii mai schimba numele!

Răspuns
Mihaela 7 ianuarie 2011 - 21:50

La multi ani Ioana! Senzational tortul!

Răspuns
Anonymous 8 ianuarie 2011 - 7:52

sa iti traiasca fata…crede-ma ca dupa parerea mea…ai cel mai complet blog…te urmaresc de ceva vreme…esti o sursa …vesnica de inspiratie…felicitari..

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 9:49

Multumesc frumos Natalia! Imbratisari cu drag!
Si zici ca am reusit? :)))

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 9:51

Multumesc Edith.
Ma bucur mult ca ti-a placut ideea! 😉

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 9:52

Felicia, multumesc! 🙂 Sa dea Dumnezeu asa sa fie!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 9:55

Sara, multumesc! 🙂

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 9:56

Multumesc si tie Bianka! Chiar a fost bun! :))

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 9:56

Multumesc cuscra draga! Sanatosi sa fim, ca in rest…vedem noi cum ne descurcam. :)))

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 9:57

Gabi, multumesc.
Nu numai ca fi „moaaa” :))) dar a fost si buuun. :))
Pup!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 9:59

Andreea, multumesc!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 10:00

Ilda, multumim.
Tortul a fost bun, copiii au fost fericiti ca s-au petrecut…:)) Zic eu ca a fost o zi reusita. 🙂

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 10:00

Multumim Maria draga! Pupici!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 10:01

Bine Ellis draga. Asa sa-i ramana numele. :)))
Multumesc! Pupici cu lipici!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 10:02

Multumesc Mihaela! 🙂

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 10:06

Anonim, multumesc de urari si aprecieri. Ma bucur mult sa „aud” asta.

Răspuns
minoki 8 ianuarie 2011 - 10:15

La multi ani pentru Ioana Amira! Sa-ti traiasca ! Cat despre tort…niste retete mai simple nu ai? Este senzational intr-adevar, dar prea complicat.

Răspuns
Ardelean 8 ianuarie 2011 - 18:47

La multi ani pentru fetita ta !! iar in ceea de priveste tortul ai reusit sa ma surprinzi din nou…arata foarte bine tortul acesta….cu siguranta il voi incerca si eu…felicitari inca o data!!!

Răspuns
Yanina 8 ianuarie 2011 - 20:13

Mmh!!! es una verdadera delicia, gracias por tan rica receta. Besitos desde Argentina.

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 22:25

Minoki, draga mea… daca vrei vrun tort facut la minut, cu vo crema facuta din prafuri n-am. :))
Sunt aici in blog retete si mai usoare si mai complicate, dar nu sunt eu in masura sa le definesc dificultatea. :)) Din punctul meu de vedere toate sunt usor de facut. :)) :p
In partea din dreapta sus este o lista cu torturi, cauta acolo poate vei gasi ceva pe placul tau. sau foloseste cautarea pentru a gasi ceva dupa ingredientul care iti place.
O seara buna iti doresc si te mai astept pe la mine!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 22:27

Ardelean, multumesc mult de urari si aprecieri.
Ma bucut foarte mult ca ti-a placut tortul si mai ales ca te-ai hotarat sa-l incerci. Sper sa revii cu impresii.

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2011 - 22:28

Yanina, multumesc!

Răspuns
cristina 9 ianuarie 2011 - 16:03

Se poate coace un blat intreg si dupa aceea sa il tai?

Răspuns
Miha 9 ianuarie 2011 - 16:23

Cristina, nu stiu daca din compozitia asta va iesi un blat suficient de inalt si pufos incat sa-l poti taia in 3. In 2 cred ca da.
Sau poti face un blat simplu de pandispan cu cacao, va fi la fel de bun. 😉

Răspuns
Lory 11 ianuarie 2011 - 7:44

Pup ochii frumosi ai Amirei :* …nu am stiut ca o cheama si Ioana .
Ce sa zic ..tortul chiar e Senzational!!!

Răspuns
cristina 5 februarie 2011 - 8:03

Am savurat si eu de dimineata acest tort, este intradevar senzational, are un gust deosebit cu acel strat de ciocolata amaruie intre foi, recunosc ca nu am facut bordura de ciocolata pentru ca eram in criza de timp ( am o fetitza mica de 1 an si jumatate si imi era frica ca se trezeste, mie imi place sa fac prajituri linistita si nu cu griji)oricum a iesit betooon!!!Multumiri din partea noastra pentru aceasta bunanate.

Răspuns
Miha 5 februarie 2011 - 8:16

Cristina, ma bucur tare mult ca ai facut acest tort, care este unul din cele mai bune facute de mine pana acum.
Bordura de ciocolata nu e obligatorie, fiecare poiate orna (sau nu :)) ) dupa dorinta.
Pupici la pitica mica, sa fie cumintica si sa o mai lase pe mami sa faca prajituri. 🙂

Răspuns
Anonymous 14 decembrie 2011 - 21:35

chiar isi merita denumirea.e senzational te iubim mult miha ca esti asa de buna si ne impartasesti si noua retetele.esti divina pupici.carmen

Răspuns
Miha 14 decembrie 2011 - 21:40

Carmen, esti atat de draguta! Multumesc! :*

Răspuns
Giorgia 2 februarie 2012 - 11:04

vaiiiiii mihaaaaaaa,blaturile sunt gata,crema la fel…..crema e senzationala parca se topeste in gura ,asa bun e.bravooooo miha,te pu si te imbratisez

Răspuns
Miha 2 februarie 2012 - 11:17

Giorgia, ce tort buuuun ai facut! :)) Abia astept sa-l vad! 😉

Răspuns
Giorgia 4 martie 2012 - 18:08

sotului meu i s-a facut pofta de acest tort:))

Răspuns
Iris 5 februarie 2014 - 20:18

Buna Miha! Acum fac acest tort. Foile ar putea fi insiropate? Sper sa vezi mesajul pana le coc :). Multumesc!

Răspuns
Miha 5 februarie 2014 - 20:50

eu personal prefer sa nu insiropez blaturile, decat daca este absolut necesar. Daca tie iti plac prajiturile si torturile insiropate nu strica sa pui putin sirop 😉

Răspuns
Dana 14 aprilie 2014 - 15:00

Buna,Miha! Am facut acest tort pentru sfanta Duminica a Floriilor! A iesit… SENZATIONAL!!! Multumesc mult pentru toate retetele si ideile pe care ni le dai! Am incercat multe din aceste retete si tot ce-am facut a iesit foarte bine!Recunosc ca imi place sa „bucataresc” :* :):)
Multi pupici si Paste fericit!

Răspuns
LARISA 28 ianuarie 2016 - 20:04

Am o intrebare..sambata vreau sa incerc acest tort..Dar de unde sa iau laptele condensat, banuiesc ca e vorba despre cel gros…De mult tare il caut si nu il gasesc nicaieri si chiar ma enervam pe toate retetele cu „lapte condensat”…Cumparati-l..dar de unde???:))))

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2016 - 20:08

Gasesti in Auchan, sigur! Am inteles ca ar mai fi si in unele magazine Lidl. Mai gasesti in magazinele rusesti din Bucuresti sau pe net (delatte.ro)

Răspuns
Larisa 29 ianuarie 2016 - 9:19

In Auchan am cautat.Degeaba.Nici angajatul de acolo nu stia despre ce il intrebam.Ma trimitea la cel pt cafea. M-am uitat la raionul cu frisca.O fi altundeva?Stau langa Brasov,nu am cum sa iau din Bucuresti.Si nu mai e timp sa cumpar de pe net.Off!De ce oare,un produs asa minunat se gaseste rar?Alte nimicuri sunt peste tot….:( Multumesc de raspuns,oi vedea ce e de facut…

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2016 - 11:37

in Auchan e chiar acolo, la raionul de cafea 😉

Răspuns
LARISA 29 ianuarie 2016 - 13:06

Sa reluam…este lapte condensat gros, ca o miere, nu? Sau din acela subtire? Ca poate caut eu cai verzi pe pereti…..:)))

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2016 - 13:11

lapte condensat indulcit, gros ca mierea si foarte dulce. E in cutii de metal, ca de conserva

Răspuns
LARISA 29 ianuarie 2016 - 13:53

Multumesc din suflet pt lamuriri!!O sa fac un drum special sa il caut. Si, daca nu il gasesc, cer audienta la seful de la ACHIZITII!:)))))))

Răspuns
Larisa 29 ianuarie 2016 - 18:57

Dupa cum spuneam….nu exista lapte condensat in Bv!! Am cautat.In Auchan nu au mai adurg de nu-mai -stiu cand!Asta a fost raspunsul…:(((Nici in Billa,nici in Carrefour..Am o ciuda!….O sa il inlocuiesc cu lapte de vaca.Asta e,nu am solutie.Am mai facut asta…:(((

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2016 - 19:23

Imi pare rau! 🙁
Ai putea incerca cu varianta homemade: http://www.dulciurifeldefel.ro/lapte-condensat/

Răspuns
L.Dumitru 21 noiembrie 2021 - 11:05

Arata superb .dar mai multe fotografii cum ar trebui sa arate blaturile sau consistenta crema ar ajuta mult mai mult „!
Asa ca si prezentare de final arata super ,dar ne-ar fi de un real folos si niste fotografii din timpul prepararii.

Răspuns
Miha 21 noiembrie 2021 - 14:37

Data viitoare asa voi face 🙂
Multumesc

Răspuns
Cristina 25 octombrie 2022 - 13:13

Buna, dacă as vrea sa pun deasupra o faine de napolitană cu ceva desene( pentru ziua băiatului), ce ar trebui sa pun pe tort, sa se lipească ?
Multumesc!

Răspuns
Miha 28 octombrie 2022 - 12:12

Buna,
Nu am facut niciodata torturi de acest gen, dar cred ca cel mai indicat ar fi sa folosesti o crema de unt

Răspuns

Lasă un răspuns