Aperitive / Retete culinare

Vol-au-vent cu crema de branza

loading...

Printre alte aperitive ce le veti pregati pentru o masa de sarbatoare, va recomand si aceste vol-au-vent-uri. Cu siguranta vor fi motatele unui platou cu aperitive. Desigur, ca se pot umple si cu altceva, combinatiile sunt diverse. Totul depinde doar de preferinta si imaginatia voastra.

* 1 pachet aluat foietaj
* 1 ou
* susan

* Pentru crema de branza:

* 250 g branza vaci
* 50 g unt
* 2 linguri de smantana (doar daca branza este prea uscata)
* sare si piper
* cateva fire de marar
* 1 ceapa


Aluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Se foloseste cand inca mai este putin inghetat, decongelat complet va fi greu de manevrat.

Oul se bate bine cu un praf de sare.

Se intinde foaia de aluat si cu o forma rotunda decupam cerculete in numar par. Jumatate din ele se decupeaza in mijloc cu o alta forma rotunda, dar mai mica. Cercurile pline se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut, iar deasupra se aseaza cate un cerc decupat. Se ung din nou cu ou si se presara cu susan. Se da tava la cuptor in jur de 20 minute, pana se umfla si se rumenesc. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Intre timp facem crema de branza:

Branza de vaci se mixeaza cu untul moale si smantana, pana devine o crema fina si spumoasa. Se adauga ceapa si mararul tocate fin. Se potriveste gustul de sare si piper.

Crema se spriteaza in vol-au-vent-urile racite. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Din resturile de aluat se pot face niste saratele delicioase.

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Super bune ai aspectoase.

  3. Que delicioso y aspecto tan tremendo.

    Saludos

  4. Mmm un aperitivo espectacular!!! de lujo diria yo. Besitos.

  5. Melania says:

    Am sa le fac si eu, arata bine de tot !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: