Chec simplu (la tava)

de Miha
692 vizualizări
Chec pufos la tava

Pachetelul pentru scoala este una din problemele mersului la scoala. Desi micutii mei isi iau micul-dejun acasa, unul destul de consistent, vor cate ceva si la scoala. In special dulce 🙂

Reteta de chec ce o vazusem la Diana cu ceva vreme in urma am facut-o de cateva ori pana acum, dar niciodata nu apucam sa mai fac si poze. Cand am citit despre imbratisarile virtuale mi-am zis ca e ocazia perfecta de a-i multumi Dianei ca m-a scos din incurcatura de multe ori cu aceasta reteta 😉

Ca sa nu existe nedumeriri, precizez ca e “la tava” pentru ca de obicei pentru chec folosim o forma de chec si nu o tava intinsa. Oricare v-ar fi optiunea de coacere rezultatul va fi acelasi, doar ca facut in tava intinsa poate fi taiat in patratele mici, perfecte pentru pachetel 😉

Chec la tava

Chec pufos la tava

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 lnguri (cu varf) faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie confiata (sau proaspat rasa)
  • esenta de rom

Mod de preparare Chec simplu (la tava):

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, iar la sfarsit 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

  • Checul nu este foarte dulce, pentru ca asa am vrut eu sa fie. Daca voi preferati varianta mai dulce, atunci mai adaugati zahar. Cred ca inca 50 g ar fi suficient, daca puneti mai mult s-ar putea sa fie nu MAI ci PREA dulce 😀 dar este doar optiunea voastra

Dam deoparte o treime din compozitie si o amestecam cu cacaoa si esenta de rom dupa gust. In compozitia alba ramasa incorporam 1 lingura faina si coaja de lamaie.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam uniform compozitia alba, iar deasupra acesteia cea cu cacao. Amestecam usor cele doua compozitii, formand spirale cu lingura, apoi dam tava la cuptor la foc mediu, pana checul trece proba cu scobitoarea si este ferm la atingere.

  • Inainte de a da tava la cuptor putem presara deasupra bucati de nuca, alune sau stafide. Evident ca si niste bucati de ciocolata sau ciocolata tocata vor face diferenta 😉

Se lasa sa se raceasca pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) , apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec simplu cu cacao

Chec simplu si pufos

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

Cristina's World 27 ianuarie 2015 - 14:36

Multumesc frumos pentru participarea la provocarea lansata de mine! Sper sa devi un membru permanent al imbratisarilor virtuale lunare :*
Trec si imbratisarea ta in parada ce va fi postata pe blogul meu pe data de 16 februarie 😀 Multumesc inca o data! :*

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2015 - 15:19

multumesc Cristina. Sper din tot sufletul sa pot onora invitatia >:D<

Răspuns
Bota renata 20 septembrie 2017 - 18:32

Buna ziua.oare de ce imi tot iese necopt checul?doar in mijloc.pe margini se arde si in mijloc e necopt.ulei am uitat sa adaug la compozitie

Răspuns
Miha 21 septembrie 2017 - 13:10

In acest caz e din cauza cuptorului. Ar trebui scazuta temperatura cu 20-30 de grade. In cazul in care ai un cuptor normal, pe gaz, de cele mai multe ori ajuta sa pui in cuptor, sub tava in care coci, o alta tava cu apa.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: