Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tarta cu mascarpone si mozzarella

Tarta aperitiv

O tarta foarte usor de facut, ce poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal. Cremoasa si cu multa branza, cu ceva bucatele de carne…este pur si simplu grozava.

Tarta cu mascarpone si mozzarella este minunata pentru un inceput de saptamana excelent!

Tarta aperitiv

Tarta aperitiv cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de grau
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 2 felii bacon
  • 4 felii de sunca
  • 150 g mascarpone
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar deshidratat
loading...

Mod de preparare Tarta cu mascarpone si mozzarella:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Umplutura:

Baconul il taiem bucatele. La fel si sunca si pieptul de pui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim usor baconul, pana se topeste grasimea. Adaugam apoi sunca si pieptul de pui si le lasam la foc mic, pana se rumenesc usor, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

Tarta aperitiv cu mozzarella

Intr-un castron punem mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, mascarpone, ouale si usturoiul pisat. Adaugam marar uscat, sare si piper dupa gust.

Compozitie branza pentru tarta

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem 2/3 din aluat, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Din restul de aluat taiem fasii (sau orice alta forma) si facem un grilaj deasupra tartei.

Cum se face tarta aperitiv

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Mascarpone SI mozzarela in aceeasi farfurie? It must be heaven! 🙂

    Saptamana frumoasa!

  2. A inceput sezonul tartelor .
    Cuptoarele duduie ,aluaturile se auresc ,iar umpluturile aburesc .:)
    Eu ti-am furat trandafirasul . 🙂

  3. bun,bun!!!interesanta combinatie!!O zi frumoasa!!

  4. da, faina dar puteai si tu s-o lasi sa se rumeneasca mai bine, grabito :)))))

  5. Buna trebuie sa fi fost,asa-i?Pup!

  6. super buna..asa-i?

  7. imi place combinatia 😉 !!!!!

  8. Asta-i sigur pe gustul meu…si n-am facut tarta cam de multisor…
    Minunata!!!Pupici si o saptamana frumoasa!!!

  9. Ce felie gustoasa

  10. Un deliciu! Mmmmmm … vreau si eu!

  11. Neata fetelor. Si multumesc frumos de aprecieri! Va imbratisez cu drag!

  12. Gabi, asa e…is grabita. :))) Mereu pe fuga, mereu in viteza… Si ma mai mir oare cu cine seamana fii-miu? :)))

    Revenind la tarta, ea e rumenita. Doar fasiile alea de aluat is mai albicioase pentru ca nu le-am uns. Data viitoate promit sa o fac. :))) Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]