Tarta cu mascarpone si mozzarella

de Miha
76 vizualizări
Tarta aperitiv

O tarta foarte usor de facut, ce poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal. Cremoasa si cu multa branza, cu ceva bucatele de carne…este pur si simplu grozava.

Tarta cu mascarpone si mozzarella este minunata pentru un inceput de saptamana excelent!

Tarta aperitiv

Tarta aperitiv cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de grau
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 2 felii bacon
  • 4 felii de sunca
  • 150 g mascarpone
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • marar deshidratat

Mod de preparare Tarta cu mascarpone si mozzarella:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Umplutura:

Baconul il taiem bucatele. La fel si sunca si pieptul de pui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim usor baconul, pana se topeste grasimea. Adaugam apoi sunca si pieptul de pui si le lasam la foc mic, pana se rumenesc usor, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

Tarta aperitiv cu mozzarella

Intr-un castron punem mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, mascarpone, ouale si usturoiul pisat. Adaugam marar uscat, sare si piper dupa gust.

Compozitie branza pentru tarta

In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem 2/3 din aluat, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Din restul de aluat taiem fasii (sau orice alta forma) si facem un grilaj deasupra tartei.

Cum se face tarta aperitiv

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Smaranda 3 octombrie 2011 - 5:37

Mascarpone SI mozzarela in aceeasi farfurie? It must be heaven! 🙂

Saptamana frumoasa!

Răspuns
Lia 3 octombrie 2011 - 6:00

A inceput sezonul tartelor .
Cuptoarele duduie ,aluaturile se auresc ,iar umpluturile aburesc .:)
Eu ti-am furat trandafirasul . 🙂

Răspuns
fantezie in bucatarie 3 octombrie 2011 - 6:11

bun,bun!!!interesanta combinatie!!O zi frumoasa!!

Răspuns
gaby_d 3 octombrie 2011 - 6:46

da, faina dar puteai si tu s-o lasi sa se rumeneasca mai bine, grabito :)))))

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 3 octombrie 2011 - 10:05

Buna trebuie sa fi fost,asa-i?Pup!

Răspuns
Alice 3 octombrie 2011 - 12:33

super buna..asa-i?

Răspuns
catkitchen 3 octombrie 2011 - 12:34

imi place combinatia 😉 !!!!!

Răspuns
Petronela 3 octombrie 2011 - 12:58

Asta-i sigur pe gustul meu…si n-am facut tarta cam de multisor…
Minunata!!!Pupici si o saptamana frumoasa!!!

Răspuns
Bianka 3 octombrie 2011 - 14:08

Ce felie gustoasa

Răspuns
maya 3 octombrie 2011 - 17:57

Un deliciu! Mmmmmm … vreau si eu!

Răspuns
Miha 4 octombrie 2011 - 5:46

Neata fetelor. Si multumesc frumos de aprecieri! Va imbratisez cu drag!

Răspuns
Miha 4 octombrie 2011 - 5:49

Gabi, asa e…is grabita. :))) Mereu pe fuga, mereu in viteza… Si ma mai mir oare cu cine seamana fii-miu? :)))

Revenind la tarta, ea e rumenita. Doar fasiile alea de aluat is mai albicioase pentru ca nu le-am uns. Data viitoate promit sa o fac. :))) Pup!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: