Iata si prajitura cu nuca si caramel despre care ar fi trebuit sa va vorbesc la postarea trecuta. :)))
De data aceasta voi fi scurta si la obiect: Buna! Usor de facut! Usor de transportat, daca trebuie sa o luati la pachet! Si din nou…buna! :))
Ingrediente
- 1 cutie lapte condensat indulcit
- Pentru blat:
- 4 galbenusuri
- 2 oua
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- Bezea:
- 4 albusuri (ramase de la blat)
- 4 linguri zahar
- 100 g nuca macinata
Mod de preparare Prajitura cu nuca si caramel:
Mai intai vom prepara caramelul, pentru care vom folosi 1 cutie de lapte condensat indulcit (400 grame) pe care o turnam intr-un vas termorezistent.
Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la nivelul laptelui. Daca apa scade prea mult in timpul fierberii se completeaza. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.
Blat:
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi cele 2 oua. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.
Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana blatul se aureste usor usor si este ferm la atingere.
Intre timp preparam bezeaua:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mxeaza pana spuma devine lucioasa si face tepi cand scoatem paletele mixerului.
Scoatem tava din cuptor, turnam deasupra caramelul, uniformizam usor cu o lingura. Punem si bezeaua cu nuca si o nivelam frumos si regulamentar. :))
Dam din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
20 comentarii
Ce buna tre’ sa fie!
Week-end frumos!
Preferata mea in orice forma!Nuca si caramelul sunt deosebite in combinatie!Pupici!
Delicioasa! weekend placut!
cred ca e delicioasa, dupa ingredientele folosite!Pupici
Am „furat” reteta. Un deliciu, va felicitam.
Orice dulce cu nuca si caramel e ceva fin. Pup1
Orice dulce cu nuca si caramel e ceva fin. Pup1
Daca are caramel nu pot sa lipsesc!! pupici
foarte gustoasa…trebuie s-o incerc:)
Delicioasa prajiturica, prezentarea ca de obicei de exceptie, felicitari ! Si felicitari pentru premiul de pe Good food !
Imbratisari cu drag tuturor. Multumesc frumos de aprecieri si va doresc o duminica frumoasa!
io mi-am luat pachetelul,daca zici asa,ca-i usor de luat la pachet !
Daca are caramel sigur e o bunatate….si mai arata si bine pe deasupra…Te pup si o saptamana placuta sa ai!
Imi place mult ideea cu caramelul. O sa-ti spun cum mi-a iesit :D.
yammy yammy ,trebuie sa fie delicios 😀
Spuneti-mi va rog ce gramaj are cutia de lapte condensat ? si laptele acela fierbandu-se se caramelizeaza ?
Buna seara.
Cutia de lapte condensat are 400 g. 397 g mai exact. 🙂
Da, laptele se fierbe pentru a se carameliza si a obtine dulce de leche. Daca ai dulce de leche gata facut sau cumparat, poti sari peste acea etapa.
Buna Miha! ador dulciurile cu nuca si caramel, si reteta prezentata de tine pare usor de preparat, insa ca sa ma apuc de treaba am nevoie sa imi spui, te rog,de unde pot procura laptele condensat? (locuiesc prin targul iesilor)
Buna Cristina.
Ultima oara am comandat pe site-ul celor de la delatte.ro, aveau o oferta foarte buna.
Daca esti din Iasi poti incerca la moldovenii ce vin in piata Alexandru. Nu au tot timpul, dar poate ai noroc. 🙂
Multumesc mult pt. raspuns! Foarte prompta! 🙂