Tarta cu ficat

de Miha
1071 vizualizări
tarta cu ficat

Reteta Tarta cu ficat

tarta cu ficat
Reteta Tarta cu ficat Mod de preparare Tarta cu ficat: Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Cand sunt fierti… Mancaruri cu pui Tarta cu ficat European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 300 g ficat de pasare
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 4 linguri smantana
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingutita nucsoara
  • sare si piper

Mod de preparare Tarta cu ficat:

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Cand sunt fierti se curata de coaja, se fac piure, cu unt, 2 linguri smantana, nucsoara si sare dupa gust.

Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat. Se mai adauga putina apa si se lasa putin la fiert.

Ficatul se toaca si se pune peste orez. Se adauga rozmarinul, se potriveste gustul de sare si piper si se lasa la fiert pana scade.

In tava unsa cu putin unt si presarata cu pesmet se aseaza un rand din jumatate din cantitatea de cartofi piure si un rand din compozitia cu ficat.

Se acopera cu cealalta jumatate din cantitatea de piure.

Deasupra se toarna un amestec facut din ou, 2 linguri cascaval ras si 2 linguri de smantana, bine amestecate.

Se da la cuptor pana se rumeneste.

Se portioneaza dupa ce se racoreste.

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Claudia-Maria 31 august 2009 - 13:04

Miha ce bunaciune de apertiv ai facut tu aici,yamii,suna super tarta asta cu ficat, pusi.

Răspuns
Miha 31 august 2009 - 13:18

sa stii ca a fost tare buna,dar piticii n-au vrut sa pape. 🙁 Cica placinta tre sa fie dulce nu sarata. :))

Răspuns

Lasă un răspuns