Reteta Gauffre cu iaurt si ciocolata
Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 2 oua
- 125 g iaurt Cremosso
- 200 ml lapte
- 50 g unt
- 100 g zahar
- 100 g ciocolata tocata
- 1/2 lingurita paraf de copt
- faina cat cuprinde sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite
Mod de preparare Gauffre cu iaurt si ciocolata:
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga untul topit, iaurtul si laptele, mixand in continuare. Se pune si faina, cate putin, pana ajungem la consistenta dorita. La sfarsit incorporam si ciocolata tocata, amestecand usor cu o lingura.
Cu un polonic am pus compozitia in aparatul special de gauffre si am copt cate aproximativ 5 minute pentru fiecare tura.
Am decupat inimioarele si le-am „machiat” cu sos de ciocolata alba. Au fost foarte bune. Le voi mai face, pentru ca s-a cerut „bis”. :))
11 comentarii
Din nou ma enervezi cu instrumentul asta smecher… Ufff, oare unde gasesc si eu sa ma joc in bucatarie si sa-mi astimpar papilele…
ce bine arata!…nu am facut demult waffle!\
Cuscra,dar un magazin on line nu gasesti acolo la tine? Cum e cel de Quelle,de unde mi-am luat eu!?
Multumesc Oana!
Daca tot ti-am adus aminte de aceste „prajiturici” poate le vei face cat de curand!
Pup!
Miha draga, in primul rind iti multumesc mult pentru vizita ta in bloguletul meu ! Ai numai bunatati pe aici, foarte faine. Felicitari ! Ai cumva o reteta buna numai cu galbenusuri de ou, sau cu o parte mai mare de galbenusuri ? Dupa cum sti de la Inghetata mea Limenta am ramas cu ceva galbenusuri. Am facut eu niste donuts, dar tot mai am. Mersi mult si o saptamina buna iti doresc ! Cami
Cami,multumesc de aprecieri.
Am multe retete de inghetata la care folosesc doar galbenusuri. 🙂
Arata foarte bine, mi-ai facut pofta..tre sa ma pun la treaba 🙂
Spor la treaba Anne! 🙂
Sosul acela de cioco alba este cumparat?
P.S. Arati tare bine! Tu nu mananci bunatatile pe care le faci? 🙂
Lavinia,multumesc de aprecieri! Esti draguta! Si da,le si mananc! :))
Sosul de ciocolata alba este facut de mine. Peste ciocolata alba pusa la topit am turnat frisca lichida pana am ajuns la consistenta dorita. 🙂