Tare usor de facut este aceasta prajitura cu lapte de cocos. Initial, cumparasem conserva cu lapte de cocos in ideea de a face niste clatite de post, dar incet incet a incoltit in minte ideea acestei prajituri cu lapte de cocos. Punand in balanta timpul de preparare, gustul si aspectul final… prajitura cu lapte de cocos a iesit invingatoare. Poate o sa reusesc sa ma revansez si cu niste clatite de post… 😉
Ingrediente
- Pentru blat:
- 120 g biscuiti obisnuiti
- 70 g unt topit
- 1 lingura fulgi nuca de cocos
- Pentru crema:
- 200 g lapte de cocos (din conserva)
- 150 ml lapte condensat neindulcit
- 100 g zahar pudra
- 150 g crema de branza Almette
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 pliculete zahar vanilat
- 10 g gelatina
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- lapte, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
- fulgi de ciocolata alba pentru decor
Mod de preparare Prajitura cu lapte de cocos:
Blat:
Biscuitii ii punem in robot impreuna cu fulgii de nuca de cocos si ii macinam fin. Turnam untul topit si amestecam. Repartizam compozitia obtinuta in formele pentru prajituri si tasam foarte bine, astfel incat sa obtinem un strat compact.
- Eu am folosit inele de inox pentru montaj: 8 mici cu diametrul de 6 cm si 2 mai mari, de 8 cm. Puteti folosi si o tava cu inel detasabil
Crema:
- Inainte de a desface cutia cu lapte de cocos tineti-o cateva minute intr-un vas cu apa calda. La rece are tendinta de a se solidifica si de a se separa. Tinand cutia in apa calda va fi mai usor sa omogenizam continutul.
Mai intai punem gelatina la hidratat in apa rece, in atata apa incat sa fie bine acoperita.
Laptele de cocos si laptele condensat se amesteca intr-un vas pe care il vom pune apoi pe foc mic. Incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Dam deoparte, adaugam gelatina si amestecam bine, pana aceasta topita si compozitia este bine omogenizata. Dam la rece pana se raceste si incepe sa prinda consistenta.
Crema de branza o mixam cu zaharul pudra. Separat mixam si smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma). Rasturnam peste crema de branza si mixam pana se incorporeaza bine cele 2 compozitie.
Peste compozitia cu lapte de cocos bine racita se adauga cea cu crema de branza si amestecand cu o spatula omogenizam. Repartizam crema in formele pentru prajituri, apoi dam la rece pana se intareste crema si prajitura poate fi scoasa bine din forma.
Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam apoi lapte, putin cate putin, pana ajungem la consistenta ce-o dorim pentru glazura.
Scoatem prajitura din forma si acoperim cu glazura de ciocolata. Deasupra am presarat fulgi de ciocolata alba.
- Ciocolata alba o tii la temperatura camerei, apoi de pe latura mare a tabletei razi cu curatitorul de legume, dintr-un capat in celalalt
Pofta buna! 😉
11 comentarii
Arata minunat! Eu sunt prima la servit pentru ca sunt exact pe gustul meu! Pupici!
Hummm….. mon Dieu quelle merveille ils sont superbe, un grand bravo!
bisous
Arată foarte bine, şi, cu siguranţă, sunt gustoase! Felicitări, Miha!
Deci este yammmmmy. Am o conserva cu lapte de cocos de pe la craciun si nu stiam ce sa fac cu ea, ideea este geniala. As vrea sa stiu ce fel de lapte condensat trebuie sa folosesc.
am folosit lapte condensat (neindulcit) pentru prajituri de la Lidl
Miha, in clipa asta gatesc reteta ta. Sper sa fie buna. Am sa revin cu detalii.
Sper sa-ti placa 😉
pot sa folosesc lapte condensat indulcit? sau e prea dulce? eu vreau sa o fac pentru craciun … se strica mai repede prajitura asta sau pot sa o tin mai mult in frigider? arata foarte bine!! 😀
Da, poti folosi lapte condensat indulcit si ajustezi cantitatea de zahar. Ori pui mai putin, ori nu mai pui deloc, in functie de cat iti place de dulce.
Mai mult de 2-3 zile eu nu le-as tine in frigider.
Multumesc 🙂
laptele condensat se poate inlocui cu altceva?
Cu lapte, ideal cat mai gras