O supa de pui cu legume ce la masa noastra de pranz este obligatorie. Este o reteta simpla ce poate suferi modificari in functie de preferinta fiecaruia.
Ingrediente
- carne de pui ( eu am pus 3 pulpe superioare mari)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 bucata telina
- 1 radacina patrunjel
- patrunjel verde
- patrunjel uscat Kotanyi
- marar uscat Kotanyi
- sare si piper
- fidea
Mod de preparare Supa de pui cu legume:
Pulpele se pun la fiert, se spumuieste zeama de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic.
Radacinoasele curatate si spalate se adauga intregi in cratita, atunci cand carnea este pe jumatate fiarta.
Cand carnea si legumele au fiert, se scot din supa, iar aceasta din urma se strecoara. Legumele se paseaza in blender, fara ceapa care se arunca. Punem supa din nou pe foc, adaugam putina apa calda, daca vom considera ca este prea concentrata si cand da din nou in clocot adaugam piureul de legume si omogenizam.
Saram si piperam dupa gust si adaugam fideaua, patrunjelul uscat si mararul uscat. Mai fierbem cateva minute si inainte de a inchide focul adaugam patrunjelul verde tocat.
Se serveste calda.
7 comentarii
Eu as papa supa acum chiar daca nu-i pranz :))
Acum e pranzul si as papa si doua farfurii din supa asta ;-)))
mai lipseau niste gutui de pe-acolo 😛 weekend frumos Mihaela 🙂
Va astept maine la masa, ca acum banuiesc ca nu va este foame. :)))
Lacrima, de gutui nu stiam. 🙂
da acum „blenduim’ nu mai „pasam” ca toata lumea are blender
Asa…si?
Am spus ca se paseaza in blender. Trebuia sa spun ca se paseaza cu mixerul amestecator? 😀