Tarta cu piept de pui si rosii

de Miha
202 vizualizări
Tarta aperitiv cu carne si rosii

Aceasta tarta cu piept de pui si rosii a fost un real succes. Piticilor le-a placut foarte mult, iar acel “mami, sa ne mai faci” m-a incantat la maxim. :)) Cu drag va invit si pe voi la o portie.

Tarta aperitiv cu carne si rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 250 g faina neagra
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 100 g bacon
  • 1 cutie rosii in suc
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • Pentru crusta:
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 3 linguri smantana
  • sare si piper
  • marar deshidratat
  • Pentru decor:
  • 1 rosie
  • 50 g cascaval

Mod de preparare Tarta cu piept de pui si rosii:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Umplutura:

Pieptul de pui taiat cuburi il punem la prajit intr-o tigaie impreuna cu baconul taiat feliute. Cand grasimea de pe bacon s-a topit si carnea s-a rumenit usor adaugam rosiile cu tot cu suc si usturoiul pisat. Omogenizam si condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Fierbem pana scade zeama si carnea este bine fiarta.

Intr-un castron sau farfurie adanca amestecam cascavalul, cu smantana si cele 2 oua. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar.

Intindem aluatul si-l punem ca baza in forma de tarta. Umplem tarta cu amestecul de carne cu rosii, apoi turnam deasupra amestecul de cascaval si smantana. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, ornam cu felii de rosii. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-45 de minute.

Se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Bianka 15 iunie 2011 - 12:56

Nu numai bun, dar si foarte gustos

Răspuns
ophelia1983 15 iunie 2011 - 13:28

bun bun…observ ca e si ceva mai usor: faina neagra, pui…si pe langa toate astea arata si tare bine!

Răspuns
Petronela 15 iunie 2011 - 17:10

Bun de lins pe degete!!!si arata si foarteeee bine
Pupici si o seara placuta!!!

Răspuns
Cristina 15 iunie 2011 - 17:24

Cred ca e foarte buna. Eu cu siguranta am sa incerc reteta. In ultimul timp mi s-a pus pata pe tarte sarate.

Răspuns
Daniela 15 iunie 2011 - 18:46

Ma autoinvit si eu la o feliuta, asta daca mai este… ca arata foarte bine !

Răspuns
Licuta Marin 15 iunie 2011 - 18:50

Super delicioasa, tarta!…Si pozele sunt superbe. Felicitari!

Răspuns
Mirela Vlăduți 15 iunie 2011 - 22:18

Da, absolut pe gustul meu! Ti-a iesit ca-n reviste, superba!

Răspuns
gaby_d 16 iunie 2011 - 7:55

Iubesc tartele astea !

Răspuns
FLORY 16 iunie 2011 - 10:36

ce buna trebuie sa fie,ador tartele!

Răspuns
maya 19 iunie 2011 - 10:02

Arata excelent tarta ta!

Răspuns
Miha 19 iunie 2011 - 20:56

Multumesc tuturor de aprecieri!
Maine va astept la masa! :)))

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: