Va recomand acest sufleu de cartofi cu pui, este delicios si nici nu este greu de facut. Iar cine-o fi pus in toamna muraturi la borcan, neaparat sa le puna alaturi acum la aceasta masa :))
Ingrediente
- ~1 kg de cartofi
- 1 piept de pui
- piper boabe
- ienibahar boabe
- coriandru boabe
- foi de dafin
- 50 g unt
- sare si piper
- 4 catei usturoi
- 100 g smantana
- 4 oua
- 100 g cascaval
Mod de preparare Sufleu de cartofi cu pui:
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se paseaza.
Pieptul de pui se pune si el la fiert in apa in care am pus condimentele boabe, dupa gust. Dupa ce este gata, se taie cubulete.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile amestecate cu smantana si untul topit, usturoiul pisat, cartofii pasati si pieptul de pui cubulete. Se amesteca usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara cascavalul ras si se da la cuptor la foc mediu spre mare pana se rumeneste usor deasupra.
9 comentarii
Arata senzational! Pesemne ca asa si este!
iara cu pui mandroooo,suna demential,musai sa il execut,te tzuc si iti doresc we fain!
O minunatie sufleul tau!!!Pupici!
Simplu, usor si bun!
Oi amiga, achei seu blog lindo, quanta coisa gostosa, já estou seguindo e sempre que puder passarei por aqui, trabalho com artesanato em eva, venha conhecer meu cantinho ficarei muito feliz.
valartesdigitais.blogspot.com
Bjs da Val
Bun si usor si cum zic io , nu tre’ nici sa tii cuptoru’ de ,,coada”.
Duminica insorita !
Imi place foarte mult acest sufleu.
Delicios! Imi place!
Bun tare sufleul,daca mai ai,eu vin cu muraturile
pupici draga mea!