Prajitura cu branza si Dulce de Leche (si putina ciocolata :))) ) este o prajitura foooarte usor de facut, cu un gust sublim de caramel perfect.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 200 g biscuiti obisnuiti
- 100 g unt
- 50 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- Pentru umplutura:
- 700 g branza de vaci cremoasa
- 1 cutie dulce de leche
- 3 oua
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
- Daca folositi biscuiti dulci renuntati la zaharul pudra.
Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam apoi untul topit si racit, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam din nou si vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20/30 cm), apoi tasam compozitia pana obtinem un strat neted si uniform. Dam la frigider pana pregatim umplutura.
Umplutura:
- Daca branza este mai uscata puteti folosi si 150-200 ml smantana pentru frisca.
Branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu dulce de leche, pana obtinem o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Compozitia obtinuta se toarana in tava peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu pentru ~ 1 ora, pana se rumeneste usor deasupra.
In cuptor vom pune un vas cu apa, pentru a crea efectul de sauna.
Glazura:
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se omogenizeaza si se lasa la racit.
Prajitura se lasa sa se raceasca, se acopera cu glazura de ciocolata racita si se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
36 comentarii
Ce combinatie faina!!!!Dai si noua?
Arata divin,nici nu vreau sa ma gandesc ce miresme au fost in bucataria ta ….o duminica frumoasa!!1
Faina!
Wow… arata bestial!.. Poate o voi incerc si eu odata, cand e sotul plecat, ca sa nu vada ce pun in compozitie(branza!!), ca cica nu e prajitura… :))
aoleu.si am terminat de leche.dar merg azi si fac.sa va fie de bine.suna divin.ms pop.
Se putea sa nu faci tu si azi ceva grozav ?!?
Simiucilor , duminica insorita s-aveti !
Ce bine arata ….Vreau si eu…..
dau Gabi, dau. :))
Duminica frumoasa si tie Aziz-ule drag! :*
Multumessc frumos Mariana! :*
Felis, daca il poti pacali asa e foarte bine. :)))
Multumesc Speranta! Pup!
Duminica frumosa si tie draga Diana! Pupici cu lipici!
Te astept cu drag Ghiocel! :*
Foarte buna. Si usoara.
P.S. am facut rulada cu foaie dupa reteta ta. A iesit super! Mersic.
Bună ziua
Mă iertați că vă deranjez, vin cu rugamintea la d-voastră să mă sprijiniti cu un logo campania umanitară Să fim oameni…( http://safimoameni.blogspot.com/) Dorind din această campanie să ajut cât mai mulți copii.Aștept răspunsul d-voastră la pagina de e-mail safimoameni@yahoo.com.Vă rog să-mi trimiteți și link-ul blogului d-voastră
Vă mulțumesc frumos!
Împreună putem schimba vieții!
Combinatia ideala. Pupici si duminica frumoasa!
ciao,cu ce pot inlocui, dulce de leche?mersi.
In reteta asta nu se poate inlocui cu nimic. Tocmai dulce de leche e cheia si savoarea acestei prajituri. In lista de „tarte si cheesecake” vei gasi mai multe idei de prajituri cu branza. Sper sa gasesti ceva care sa-ti placa.
nu stiam ca dulce de leche,ete lapte condensa,acum stiu,si eu am facut mai multe ptaituri cu lapte condensat fier,ete foarte bun,arata super prajitura aceasta si vreau sa o fac si eu saptamina aceasta,multumim pentru retetele atit de bune,te pup
Cu drag! 🙂
Ma innebuneste acest dulce de leche , atatea retete grozave cu el !!!!
Miha draga, revin sa sa-ti ofer un premiu. Te astept sa-l ridici de pe blogul meu! Pupici!
M-ai innebunit pur si simplu…minunatie!!!!! Seara superba Miha!
Oh, nici n-am intrat bine pe blog si deja te urasc :))))
Arata mortal prajiturile !
Multumesc…multumesc! :*
Mihaela, iti multumesc pt reteta se face foarte repede in cinci minute si e deja la cuptor, am o neclaritate ce inseamna foc mediu, acum o tin la 176 grade C sper sa fie bine .
cu drag Nadia Petcov
Nadia, e bine asa cum ai facut. Foc mediu inseamna 180-190 grade.
Sa o papati cu placere! Duminica frumoasa va doresc!
Servus Miha,
Cautam o prajitura cu dulce de leche si am dat peste prajiturica asta. Mie nu-mi place branza de vaci in prajituri.Se simte puternic gustul de branza?
Multumesc anticipat,
Andra
Andra, daca nu-ti place branza de vaci categoric ca ii vei simti gustul. Poti inlocui cu ricotta sau cu mascarpone 😉
Buna idee. Multumesc mult.Oare daca pun o cutie de 500 gr de mascarpone sau ricotta e destul?
Ce probleme mai am si eu .:P
O sa o fac la sfarsitul saptamanii.
Te pup si multumesc inca o data.
Da, e destul. Doar ca va iesi un pic mai subtire stratul de crema. Poti face intr-o tava mai micuta. 🙂
Sper sa-ti placa. :*
Iarasi te sacai. Acea oala cu apa e obligatorie?
Multumesc mult.
Nu neaparat, dar prajitura va fi mai…fina si nu se va usca foarte tare. 😉
La multi ani si numai bine iti doresc!
Multumesc frumos! :*