Prajitura cu branza si Dulce de Leche – Dulce de leche Cheesecake Bars

de Miha
120 vizualizări
prajitura cu branza si caramel

Prajitura cu branza si Dulce de Leche (si putina ciocolata :))) ) este o prajitura foooarte usor de facut, cu un gust sublim de caramel perfect.

prajitura cu branza si dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci cremoasa
  • 1 cutie dulce de leche
  • 3 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

  • Daca folositi biscuiti dulci renuntati la zaharul pudra.

Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam apoi untul topit si racit, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam din nou si vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20/30 cm), apoi  tasam compozitia pana obtinem un strat neted si uniform. Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura:

  • Daca branza este mai uscata puteti folosi si 150-200 ml smantana pentru frisca.

Branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu dulce de leche, pana obtinem o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Compozitia obtinuta se toarana in tava peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu pentru ~ 1 ora, pana se rumeneste usor deasupra.

In cuptor vom pune un vas cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Prajitura se lasa sa se raceasca, se acopera cu glazura de ciocolata racita si se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

prajitura cu branza si caramel

poate vă plac și rețetele

36 comentarii

gaby_d 28 ianuarie 2012 - 21:51

Ce combinatie faina!!!!Dai si noua?

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 29 ianuarie 2012 - 7:14

Arata divin,nici nu vreau sa ma gandesc ce miresme au fost in bucataria ta ….o duminica frumoasa!!1

Răspuns
Mari 29 ianuarie 2012 - 8:50

Faina!

Răspuns
felis 29 ianuarie 2012 - 9:21

Wow… arata bestial!.. Poate o voi incerc si eu odata, cand e sotul plecat, ca sa nu vada ce pun in compozitie(branza!!), ca cica nu e prajitura… :))

Răspuns
speranta 29 ianuarie 2012 - 9:25

aoleu.si am terminat de leche.dar merg azi si fac.sa va fie de bine.suna divin.ms pop.

Răspuns
dia_diana58 29 ianuarie 2012 - 9:58

Se putea sa nu faci tu si azi ceva grozav ?!?
Simiucilor , duminica insorita s-aveti !

Răspuns
Ghiocel07 29 ianuarie 2012 - 10:08

Ce bine arata ….Vreau si eu…..

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 10:21

dau Gabi, dau. :))

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 10:22

Duminica frumoasa si tie Aziz-ule drag! :*

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 10:23

Multumessc frumos Mariana! :*

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 10:24

Felis, daca il poti pacali asa e foarte bine. :)))

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 10:24

Multumesc Speranta! Pup!

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 10:25

Duminica frumosa si tie draga Diana! Pupici cu lipici!

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 10:29

Te astept cu drag Ghiocel! :*

Răspuns
Brindusa Scheaua 29 ianuarie 2012 - 10:33

Foarte buna. Si usoara.
P.S. am facut rulada cu foaie dupa reteta ta. A iesit super! Mersic.

Răspuns
Vlad Placinta 29 ianuarie 2012 - 12:50

Bună ziua
Mă iertați că vă deranjez, vin cu rugamintea la d-voastră să mă sprijiniti cu un logo campania umanitară Să fim oameni…( http://safimoameni.blogspot.com/) Dorind din această campanie să ajut cât mai mulți copii.Aștept răspunsul d-voastră la pagina de e-mail safimoameni@yahoo.com.Vă rog să-mi trimiteți și link-ul blogului d-voastră
Vă mulțumesc frumos!
Împreună putem schimba vieții!

Răspuns
Ancuta 29 ianuarie 2012 - 13:56

Combinatia ideala. Pupici si duminica frumoasa!

Răspuns
Anonymous 29 ianuarie 2012 - 14:57

ciao,cu ce pot inlocui, dulce de leche?mersi.

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 15:02

In reteta asta nu se poate inlocui cu nimic. Tocmai dulce de leche e cheia si savoarea acestei prajituri. In lista de “tarte si cheesecake” vei gasi mai multe idei de prajituri cu branza. Sper sa gasesti ceva care sa-ti placa.

Răspuns
Anonymous 29 ianuarie 2012 - 15:05

nu stiam ca dulce de leche,ete lapte condensa,acum stiu,si eu am facut mai multe ptaituri cu lapte condensat fier,ete foarte bun,arata super prajitura aceasta si vreau sa o fac si eu saptamina aceasta,multumim pentru retetele atit de bune,te pup

Răspuns
Miha 29 ianuarie 2012 - 15:08

Cu drag! 🙂

Răspuns
catkitchen 29 ianuarie 2012 - 21:13

Ma innebuneste acest dulce de leche , atatea retete grozave cu el !!!!

Răspuns
Mari 30 ianuarie 2012 - 16:48

Miha draga, revin sa sa-ti ofer un premiu. Te astept sa-l ridici de pe blogul meu! Pupici!

Răspuns
Ruxy 30 ianuarie 2012 - 19:45

M-ai innebunit pur si simplu…minunatie!!!!! Seara superba Miha!

Răspuns
hapi2233 18 martie 2012 - 13:12

Oh, nici n-am intrat bine pe blog si deja te urasc :))))
Arata mortal prajiturile !

Răspuns
Miha 18 martie 2012 - 13:28

Multumesc…multumesc! :*

Răspuns
Anonymous 31 martie 2012 - 20:10

Mihaela, iti multumesc pt reteta se face foarte repede in cinci minute si e deja la cuptor, am o neclaritate ce inseamna foc mediu, acum o tin la 176 grade C sper sa fie bine .
cu drag Nadia Petcov

Răspuns
Miha 1 aprilie 2012 - 7:56

Nadia, e bine asa cum ai facut. Foc mediu inseamna 180-190 grade.

Sa o papati cu placere! Duminica frumoasa va doresc!

Răspuns
Andra 5 noiembrie 2012 - 10:49

Servus Miha,

Cautam o prajitura cu dulce de leche si am dat peste prajiturica asta. Mie nu-mi place branza de vaci in prajituri.Se simte puternic gustul de branza?
Multumesc anticipat,
Andra

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2012 - 12:02

Andra, daca nu-ti place branza de vaci categoric ca ii vei simti gustul. Poti inlocui cu ricotta sau cu mascarpone 😉

Răspuns
Andra 6 noiembrie 2012 - 9:31

Buna idee. Multumesc mult.Oare daca pun o cutie de 500 gr de mascarpone sau ricotta e destul?
Ce probleme mai am si eu .:P
O sa o fac la sfarsitul saptamanii.
Te pup si multumesc inca o data.

Răspuns
Miha 6 noiembrie 2012 - 11:06

Da, e destul. Doar ca va iesi un pic mai subtire stratul de crema. Poti face intr-o tava mai micuta. 🙂

Sper sa-ti placa. :*

Răspuns
Andra 8 noiembrie 2012 - 14:25

Iarasi te sacai. Acea oala cu apa e obligatorie?
Multumesc mult.

Răspuns
Miha 8 noiembrie 2012 - 14:53

Nu neaparat, dar prajitura va fi mai…fina si nu se va usca foarte tare. 😉

Răspuns
Andra 8 noiembrie 2012 - 14:26

La multi ani si numai bine iti doresc!

Răspuns
Miha 8 noiembrie 2012 - 14:53

Multumesc frumos! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: