Spaghetti Carbonara

de Miha
2219 vizualizări
Spaghetti carbonara

Pentru piticii mei orice reteta cu paste este binevenita, asa ca azi, impulsionata de provocarea Cristinei, aceea de a gati cu paste Baneasa, am facut aceasta reteta de spaghete Carbonara. Desi pana acum am facut doar varianta cu smantana, azi am optat pentru varianta traditionala, care sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut si noua 😉

Spaghetti carbonara

 

Ingrediente

  • ~250 g spaghetti Baneasa
  • 150 g bacon
  • 100 g parmezan
  • 3 galbenusuri
  • sare si piper
  • patrunjel verde (optional)

Mod de preparare Spaghetti Carbonara:

Spaghete Baneasa

Puneti pastele la fiert in apa cu sare. Le fierbeti conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi le scurgeti de apa intr-o strecuratoare. Nu aruncati apa in care au fiert.

Baconul taiat bucatele se prajeste usor intr-o tigaie incapatoare.

Bacon

Intre timp amestecati parmezanul cu galbenusurile. Veti obtine o pasta pe care o subtiati apoi cu putina apa, din cea in care au fiert pastele. Adaugati piper dupa gust.

Peste baconul prajit puneti pastele scurse de apa si amestecati. Turnati apoi amestecul de branza cu galbenusuri si amestecati rapid, pentru a nu transforma totul in omleta 😀

  • In functie de cat de „cremoase” doriti pastele adaugati din apa in care au fiert pastele si omogenizati.
  • La sfarsit am adaugat putin patrunjel verde, pentru decor si o nota de prospetime 🙂 Daca voi nu-l vreti, nu-l puneti.

Spaghetele Carbonara se servesc fierbinti.

Pofta buna! 😉

Spaghetti Carbonara

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Beth 18 mai 2014 - 19:53

très appétissant!
bisous

Răspuns
simonacallas 20 mai 2014 - 7:19

Preferatele mele 🙂

Răspuns
Alina Mateescu 29 iunie 2017 - 10:37

Ador pastele carbonara, mananc foarte des si ma bucur ca mai am si alte optiuni de a le prepara.

Răspuns

Lasă un răspuns