Pentru piticii mei orice reteta cu paste este binevenita, asa ca azi, impulsionata de provocarea Cristinei, aceea de a gati cu paste Baneasa, am facut aceasta reteta de spaghete Carbonara. Desi pana acum am facut doar varianta cu smantana, azi am optat pentru varianta traditionala, care sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut si noua 😉
Ingrediente
- ~250 g spaghetti Baneasa
- 150 g bacon
- 100 g parmezan
- 3 galbenusuri
- sare si piper
- patrunjel verde (optional)
Mod de preparare Spaghetti Carbonara:
Puneti pastele la fiert in apa cu sare. Le fierbeti conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi le scurgeti de apa intr-o strecuratoare. Nu aruncati apa in care au fiert.
Baconul taiat bucatele se prajeste usor intr-o tigaie incapatoare.
Intre timp amestecati parmezanul cu galbenusurile. Veti obtine o pasta pe care o subtiati apoi cu putina apa, din cea in care au fiert pastele. Adaugati piper dupa gust.
Peste baconul prajit puneti pastele scurse de apa si amestecati. Turnati apoi amestecul de branza cu galbenusuri si amestecati rapid, pentru a nu transforma totul in omleta 😀
- In functie de cat de „cremoase” doriti pastele adaugati din apa in care au fiert pastele si omogenizati.
- La sfarsit am adaugat putin patrunjel verde, pentru decor si o nota de prospetime 🙂 Daca voi nu-l vreti, nu-l puneti.
Spaghetele Carbonara se servesc fierbinti.
Pofta buna! 😉
3 comentarii
très appétissant!
bisous
Preferatele mele 🙂
Ador pastele carbonara, mananc foarte des si ma bucur ca mai am si alte optiuni de a le prepara.