Aveam de ceva vreme in cosul cu fructe cateva portocale care si-au cam pierdut din farmec, dar nici de aruncat nu erau. Si dupa ce m-am gandit in fel si chip cum as putea sa le „exploatez” am decis sa fac o reteta simpla de chec, checul fiind preferatul copiilor.
Ingrediente
- 100 g unt
- 150 g zahar pudra
- 4 oua
- 100 ml suc de portocale
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- In plus:
- 60 g ciocolata neagra
- 1 lingura cacao
Mod de preparare Chec cu portocale si ciocolata:
Untul moale (lasat la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
- In cazul in care ai mixer de mana si opresti mixarea, adaugi oul, apoi incepi din nou sa mixezi, crema de unt are tendinta sa se „taie”. Pentru a evita acest lucru sparge ouale intr-un bol, apoi adaugi unul cate unul fara a te opri din mixat.
Toarna sucul de portocale proaspat stors peste crema de unt si esenta de vanilie, dupa gust. Omogenizeaza usor, la viteza mica. La sfarsit cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si amesteca.
Imparte compozitia in doua parti. In una din ele adauga ciocolata topita si racita si cerne cacaoa, apoi amesteca bine.
In tava de chec (eu am folosit una de guguluf) unsa bine cu ulei si tapetata cu faina pune un strat de compozitie alba, apoi unul de compozitie cu ciocolata. Continui pana termini cele 2 compozitii.
Dai tava la cuptor la foc mediu pentru 40-45 de minute, pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.
Scoate pe un gratar si lasa la racit. Pudreaza apoi cu zahar si portioneaza.
Pofta buna! 😉