Bine v-am regasit dragilor! Astazi v-am adus un tort numai bun de facut acum in week-end, tort cu capsuni. Nu e o reteta complicata, veti vedea ca se face foarte usor 😉 Blat simplu de tort (cu putina ciocolata 😉 ) o crema usoara si pufoasa de branza si irezistibilele capsuni… eu una chiar nu i-am putut rezista! Tot l-am mancat! :)))
Mod de preparare Tort cu capsuni:
Ciocolata se toaca cu cutitul, bucati potrivite ca marime.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.
Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Cand faina este cam pe jumatate incorporata adaugam si ciocolata tocata si continuam omogenizarea.
Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema de branza:
Crema de branza Almette, zaharul si esenta de vanilie le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.
Separat mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.
Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.
O parte din capsuni se taie cubulete, o parte se pastreaza pentru decor.
Blatul racit se taie pe orizontala in 2 felii.
Se pune crema de branza in strat uniform, apoi un strat de capsuni.
Se acopera cu cea de-a doua parte de blat. Se imbraca tortul in frisca batuta si se orneaza cu capsuni.
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
7 comentarii
Grozav de bun si pe placul meu. Bravo!
multumesc Rocs! >:D<
Tare frumos arata 🙂
Multumesc Simona! >:D<
la ce supermarket gasesc smantana pt frisca?nu am gasit nicunde de pasti:)
Eu cumpar din Lidl, dar gasesti si in alte magazine la raionul cu UHT-uri 😉
ESTE FOARTE DELICOS