Paste / Retete culinare

Spaghete Carbonara cu smantana

loading...

250 g spaghete
200 g bacon
150 g smantana
2 galbenusuri
1/2 pahar vin alb
2 linguri parmezan
nucsoara
sare si piper

Pastele se fierb al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Baconul se taie cubulete. Eu am avut din cel feliat subtire si l-am taiat fasiute. Se pune intr-o tigaie la foc mic si se rumeneste usor.

Amestecam galbenusurile cu smantana, vinul si cele 2 linguri de parmezan, iar sosul obtinut il turnam in tigaie peste baconul rumenit. Se potriveste gustul de sare si piper, se pune si putina nucsoara dupa gust. Se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana sosul incepe sa capete consistenta.

Pastele fierte si scurse de apa se pun in tigaia cu sos si se omogenizeaza.

Se servesc calde.

Sursa

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Da’ sigur nucsoara, Miha? Poate scortisoara? :p :p :p

  2. ce poze frumoase

  3. Mihaela, desi nu iti scriu prea des, ma uit mereu la retetele tale si salivez din greu. Am remarcat ca de la un timp incoace, pozele tale sunt mai artistice, mai luminoase, mai.. altfel.. Ai schimbat stilul de a fotografia?

    Cert e, insa, ca toate pozele sunt dementiale si foarte naturale. Iti vine sa intinzi mana sa te servesti.

  4. Nati, cu siguranta fu nucsoara. :))

  5. Multumesc Bianka. 🙂

  6. Lilia, multumesc! :*
    Am schimbat stilul, am schimbat aparatul si…sper eu…si calitatea pozelor. 🙂

  7. Cuscra, asta e papita buna, buna… Ai incercat vreodata sa faci cu kaiser afumat ? Pupici !

  8. le am pe foc 😀

  9. cat de bine arata!!!!

  10. au fost si foarte bune, Miha! 🙂

  11. Foarte bun ! Yum, Yum !

  12. Anonymous says:

    Miha, am facut aceasta reteta de zeci de ori. Este felul de mancare preferat al sotului meu. Este adevarat ca am inlocuit nucsoara cu oregano, dar este la fel de buna. Iti multumim!

  13. Ma bucur tare mult ca va plac!

    Sa va fie de bine masa! 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]

%d blogeri au apreciat: