250 g spaghete
200 g bacon
150 g smantana
2 galbenusuri
1/2 pahar vin alb
2 linguri parmezan
nucsoara
sare si piper
Pastele se fierb al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Baconul se taie cubulete. Eu am avut din cel feliat subtire si l-am taiat fasiute. Se pune intr-o tigaie la foc mic si se rumeneste usor.
Amestecam galbenusurile cu smantana, vinul si cele 2 linguri de parmezan, iar sosul obtinut il turnam in tigaie peste baconul rumenit. Se potriveste gustul de sare si piper, se pune si putina nucsoara dupa gust. Se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana sosul incepe sa capete consistenta.
Pastele fierte si scurse de apa se pun in tigaia cu sos si se omogenizeaza.
Se servesc calde.
13 comentarii
Da’ sigur nucsoara, Miha? Poate scortisoara? :p :p :p
ce poze frumoase
Mihaela, desi nu iti scriu prea des, ma uit mereu la retetele tale si salivez din greu. Am remarcat ca de la un timp incoace, pozele tale sunt mai artistice, mai luminoase, mai.. altfel.. Ai schimbat stilul de a fotografia?
Cert e, insa, ca toate pozele sunt dementiale si foarte naturale. Iti vine sa intinzi mana sa te servesti.
Nati, cu siguranta fu nucsoara. :))
Multumesc Bianka. 🙂
Lilia, multumesc! :*
Am schimbat stilul, am schimbat aparatul si…sper eu…si calitatea pozelor. 🙂
Cuscra, asta e papita buna, buna… Ai incercat vreodata sa faci cu kaiser afumat ? Pupici !
le am pe foc 😀
cat de bine arata!!!!
au fost si foarte bune, Miha! 🙂
Foarte bun ! Yum, Yum !
Miha, am facut aceasta reteta de zeci de ori. Este felul de mancare preferat al sotului meu. Este adevarat ca am inlocuit nucsoara cu oregano, dar este la fel de buna. Iti multumim!
Ma bucur tare mult ca va plac!
Sa va fie de bine masa! 🙂