Briose cu cafea

de Miha
2512 vizualizări
Briose cu cafea

Reteta Briose cu cafea

Briose cu cafea

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 lingurita ness

Mod de preparare Briose cu cafea:

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Ciocolata o topim la microunde, o amestecam cu uleiul, apoi incorporam in crema de oua. Turnam si laptele cate putin, esenta de rom si ness-ul. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam in forme si dam la cuptor la foc mediu in jur de 30-35 de minute. Se face proba cu scobitoarea.

Muffins cu cafea

Se servesc simple, pudrate cu zahar sau glazurate cu ciocolata, dupa preferinta. Si neaparat langa o cafea cu lapte. 😉

Cafea cu lapte

poate vă plac și rețetele

20 comentarii

Liana10 9 februarie 2011 - 13:12

Eu vreau exact ce e in poza! 😉

Răspuns
Andreea 9 februarie 2011 - 13:13

Chiar vroiam sa postez si eu azi o reteta de briose cu cafea! :)) Super Miha! Lasa, ma apuc sa postez altceva :)). Te pup!

Răspuns
gaby_d 9 februarie 2011 - 13:15

foarte faine au iesit.

Răspuns
Miha 9 februarie 2011 - 13:15

Liana, exact asa te servesc! :*

Răspuns
Bianka 9 februarie 2011 - 13:20

Foarte bun

Răspuns
Miha 9 februarie 2011 - 13:34

Andreea, draga mea…abia astept sa vad si varianta ta. Pupici!

Răspuns
Ruxy 9 februarie 2011 - 18:35

Splendori nu alta Miha sa le papi c cohii…desavarsite!!!

Răspuns
Ionela aka Ionix 9 februarie 2011 - 19:07

Şi eu vreau toooooooooooot. Buuuuuuuuun!!!!!!!!

Răspuns
Sabina 9 februarie 2011 - 19:45

au mai ramas briose?

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 10 februarie 2011 - 7:57

Excelent arata , superba prezentarea !

Răspuns
Mihaela 10 februarie 2011 - 12:10

Mereu m-am intrebat cum se fac briosele, acum in sfarsit am aflat. Am sa incerc si eu, nu par greu de facut, sa vedem daca imi ies la fel de frumoase. Dar neaparat trebuie sa fie glazurate cu ciocolata 🙂

Răspuns
AdinaCarla 10 februarie 2011 - 12:16

si frumoase si delicioase

Răspuns
mandala 10 februarie 2011 - 22:57

Ai la mine pe blog un premiu care te asteapta sa-l ridici .

Răspuns
Miha 11 februarie 2011 - 8:19

Ruxy, draga mea…multumesc! Esti o draguta! :*

Răspuns
Miha 11 februarie 2011 - 8:19

Ionixu meu drag…tie iti dau tot. Si camasa de pe mine ti-o dau. :))) Ti pup!

Răspuns
Miha 11 februarie 2011 - 8:23

Sabina, daca nu le-a papat Ionixu pe toate au mai ramas. :)))
Dar mai fac, nu-i problema, caci se fac usor. 😉 :*

Răspuns
Miha 11 februarie 2011 - 8:24

Silviaaaa…multumesc. Pupici draga mea! Pe unde umbli?

Răspuns
Miha 11 februarie 2011 - 8:27

Mihaela, glazurate cu ciocolata sau nu, cu frisca sau fara…sunt bune bune. Si mai ales…usor de facut.
Spor la treaba. 😉

Răspuns
Miha 11 februarie 2011 - 8:28

Multumesc Adina! :*

Răspuns
Miha 11 februarie 2011 - 8:28

Multumesc mult Mandala ca te-ai gandit si la mine. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: