Initial am vrut sa fac o reteta de somon la cuptor, dar cum ai mei nu vor decat peste prajit, am apelat la aceasta varianta.
* 2 medalioane de somon
* 50 g unt
* sare si piper
* rozmarin
* cimbru
* busuioc
Medalioanele de somon se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, rozmarin, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.
Topim untul intr-o tigaie, punem medalioanele de peste si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit la foc mic, pana scade toata zeama si carnea se rumeneste osor pe ambele parti.
* Pentru sosul de usturoi:
* 5-6 catei usturoi
* ~ 50 ml ulei
* 1 lingurita de otet
Usturoiul se piseaza foarte bine cu putina sare, apoi se toarna uleiul putin cate putin si se uniformizeaza, ca la maioneza. Cand este gata punem si otetul.
Peste carnea rumenita se toarna sosul de usturoi, se presara cu putin patrunjel si se serveste cald, cu garnitura preferata.
4 comentarii
simplu, la obiect si delicios!
Adorrr si somonul si usturoiul.Soooo yummyyy !! Pupici.Arata minunat !
Mononoke, multumesc! 🙂
Ana…si noua ne place usturoiul. Amirei mai putin, dar Robert ar vrea sa-i pun usturoi si un ciorba. :))
Peste mananca de orice fel cu placere, dar sa fie prajit. :))