Fursecuri spirale

de Miha
139 vizualizări

Ingrediente

  • * Pentru partea maro:
  • * 1 ou
  • * 125 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * esenta de rom
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * ~ 2 cani de faina
  • Pentru partea alba:

     

  • * 1 ou
  • * 125 g unt
  • * 100 g zahar
  • * 100 g ciocolata alba
  • * esenta de vanilie
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * ~ 2 cani de faina

Aceste fursecuri spirale sunt de mare efect pe un platou cu bunatati 🙂

Mod de preparare Fursecuri spirale:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte (sau la microunde) si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.

Se procedeaza intocmai si cu aluatul cu ciocolata alba, care de asemenea se da la rece pentru 1 ora.

Pe masa usor infainata se intind cele 2 parti de aluat, intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 1 cm. Se suprapun cele 2 foi, apoi se ruleaza strans pe latura mare.

Taiem felii groase de cca 1-1.5 cm cu un cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei bucati de ata. Feliile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana incep sa se rumeneasca pe margini.

fursecuri spirale

  • N-am mai apucat sa le fac poze individuale, le-am pozat direct in cosul cu bunatati pregatit pentru Mos. :))

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Bianka 5 ianuarie 2011 - 8:46

Foarte gustot, as minca linga cafea

Răspuns
Miha 6 ianuarie 2011 - 8:53

Multumesc Bianka! 🙂

Răspuns
Anonymous 15 decembrie 2011 - 18:18

buna miha.vreau sa te intreb daca in locul hartiei de copt merge si tava asa unsa si tapetata cu faina.nu am tot timpul hartie de copt iar fiicei mele ii plac mult fursecurile.le adora de aceea iti multumesc ptr retetele de fursecuri si ptr toate retetele tale minunate.te pupici.carmen

Răspuns
Miha 15 decembrie 2011 - 19:01

Buna Carmen. Merg si fara hartie de copt, nu sunt lipicioase avand unt in compozitie.

Răspuns
Poliana 24 ianuarie 2012 - 8:58

Am facut biscuitii acestia de 2 ori pana acum. Pe langa faptul ca sunt aspectuosi sunt si fff buni, si merg de minune cu un pahar cu lapte. Felicitari pentru reteta si idee! te pup

Răspuns
Miha 24 ianuarie 2012 - 9:02

Pupici Poliana, ma bucur tare mult ca v-au placut! :*

Răspuns
lari 24 decembrie 2014 - 11:08

Merge si la cuptorul sobei?Multumesc!

Răspuns
Miha 24 decembrie 2014 - 12:19

Din pacate nu stiu sa-ti raspund la aceasta intrebare…

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: