Eiii… si ce daca mai e putin si bate iarna la usa? Eu inca n-am scos vasul masinii de inghetata din congelator :))) Drept este ca nu mai fac inghetata de casa ca pe timpul verii, dar din cand in cand tot mai fac cate o portie, sa fie acolo de savurat la clatita…la o cafea… 😉
Reteta de azi e una cat se poate de simpla, ba chiar rusinos de simpla :)) mai ales daca aveti si masina de inghetata la dispozitie. Dar a fost atat de bun incat trebuie sa va faceti si voi! 😉
Ingrediente
- 2 banane medii, bine coapte
- 2 linguri miere
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 zahar vanilat
- zeama de la o jumatate de lamaie
- Pentru caramel:
- 100 g zahar
- 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 50 g unt
Mod de preparare Semifreddo de banane:
Bananele se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se paseaza cu mixerul vertical pana se obtine o pasta fina. Se adauga mierea si zaharul vanilat, se omogenizeaza apoi se adauga si smantana pentru frisca.
Se toarna compozitia in vasul masinii de inghetata si se proceseaza pana se obtine o textura pufoasa si cremoasa.
- In cazul in care nu dispuneti de masina de inghetata bateti frisca, apoi o incorporati in compozitia de banane, amestecand usor cu o spatula. Puneti intr-o caserola si dati la congelator pana ajunge la o consistenta semi-inghetata.
Caramel:
Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si se toarna frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca.
Semifreddo de banane se pune in cupe sau pahare, se stropeste din belsug cu sos de caramel si se serveste imediat.
Pofta buna! 😉
1 comentariu
Hummmm… quelle belle gourmandise sa doit être délicieux!
bisous