Savarine Tiramisu – reteta cu pesmet

de Miha
85214 vizualizări
savarine tiramisu

Nu stiu voi, dar eu imi amintesc ca atunci cand am facut reteta de savarine cu ciocolata am spus ca n-am mancat niciodata savarine mai bune. Iata ca azi va aduc reteta de savarine Tiramisu, o reteta care mi-a schimbat (din nou! 😀 ) topul preferintelor. Blat pufos, mustind de sirop cu cafea si crema de mascarpone cu frisca… o nebunie! Trebuie sa le faceti si voi, dar va avertizez… cu greu te poti oprin din mancat! 😀

savarine tiramisu

Savarine Tiramisu

Nu stiu voi, dar eu imi amintesc ca atunci cand am facut reteta de savarine cu ciocolata am spus ca n-am mancat… Retete de prajituri savarine tiramisu, reteta savarine cu pesmet European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 26 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru savarine:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri pesmet de biscuiti
  • esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 250 ml cafea tare
  • 2-3 linguri lichior Amaretto
  • Pentru umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • In plus:
  • cacao, pentru finisat

Mod de preparare Savarine Tiramisu – reteta cu pesmet:

Savarine:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu ulei si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Adaugam pesmetul de biscuiti. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

  • pesmetul de biscuiti il obtineti mixand la robot orice fel de biscuiti. Eu am folosit si biscuiti simpli, gen Petit-Beurre, cat si din cei de tip fainos, de fiecare data au iesit la fel de bine

Compozitia se pune in forme, aproximativ 3/4 din inaltimea lor. Se dau la cuptor la foc mediu (160 grade, la cuptorul electric cu ventilatie)  si se coc pentru cca 30 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Sirop:

Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb la foc potrivit pana se omogenizeaza. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga cafeaua si lichiorul Amaretto

  • lichiorul il puneti dupa gust. In cazul in care nu-l aveti puteti pune in sirop cateva picaturi de esenta de migdale

Crema de mascarpone cu frisca:

Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.

Asamblare Savarine Tiramisu:

Se pun savarinele in sirop si se lasa sa-si traga cat sirop au nevoie, dupa care se scot pe un platou. Se taie cate un capacel la fiecare, se umplu cu crema de mascarpone cu frisca. Se pudreaza cu cacao si punem capacelul deasupra. Se pastreaza la frigider. Inainte de servire se mai pudreaza putina cacao deasupra.

Pofta buna! 😉

savarine tiramisu

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns