Aluat dospit / Aperitive

Colacei sarati

Covrigei sarati cu mac

Acesti colacei sarati sunt numai buni pentru o gustarica sau pentru rontait la drum lung 🙂

Covrigei sarati cu mac

 

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 150 g telemea de vaca
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde,sa iasa un aluat elastic si nelipicios
loading...

Mod de preparare Colacei sarati:

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii de paine si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Nu se lasa la dospit.

Aluatul obtinut il impartim in bilute mici. Fiecare biluta o intindem sub forma de snur. Unul din capete il aducem inspre mijloc, iar celalalt il trecem peste.

Punem colaceii in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte si presaram cu mac.

Ii dam la cuptorul incins la 180 de grade, pana se rumenesc.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. minunati,cu mac,yammy!

  2. Aha,acum am vazut ce ai bucatarit tu in ultimul timp,:))..draga mea,sti ca eu sunt fan tot ce e patiserie,:))…asa ca am notat si reteta asta,care mi se pare faina tare ca nu trebuie sa las la dospit aluatul,:))
    Va pup…si am vazut si inghetate de lamaie,e un scump Robertelul cum te ajuta,bravo!!!

  3. Pupici multi si de la noi draga Mirela!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: