Colacei sarati

de Miha
106 vizualizări
Covrigei sarati cu mac

Acesti colacei sarati sunt numai buni pentru o gustarica sau pentru rontait la drum lung 🙂

Covrigei sarati cu mac

 

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 150 g telemea de vaca
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde,sa iasa un aluat elastic si nelipicios

Mod de preparare Colacei sarati:

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii de paine si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Nu se lasa la dospit.

Aluatul obtinut il impartim in bilute mici. Fiecare biluta o intindem sub forma de snur. Unul din capete il aducem inspre mijloc, iar celalalt il trecem peste.

Punem colaceii in tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte si presaram cu mac.

Ii dam la cuptorul incins la 180 de grade, pana se rumenesc.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

alison 31 iulie 2009 - 15:36

minunati,cu mac,yammy!

Răspuns
Mirela 31 iulie 2009 - 22:28

Aha,acum am vazut ce ai bucatarit tu in ultimul timp,:))..draga mea,sti ca eu sunt fan tot ce e patiserie,:))…asa ca am notat si reteta asta,care mi se pare faina tare ca nu trebuie sa las la dospit aluatul,:))
Va pup…si am vazut si inghetate de lamaie,e un scump Robertelul cum te ajuta,bravo!!!

Răspuns
Miha 1 august 2009 - 11:44

Pupici multi si de la noi draga Mirela!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: