Sandwich cu mascarpone

de Miha
48 vizualizări
Prajitura cu blat de cacao si crema mascarpone

Rasfoind astazi printre retetele ce-si asteapta cuminti randul la postat, am gasit si aceasta prajitura cu crema mascarpone, stand stinghera intr-un colt de folder :))) Am uitat de ea si e cam prafuita saraca :)) modesta ca si infatisare, dar cu un gust delicios. Daca o veti incerca, n-o sa va para rau. 😉

Prajitura cu blat de cacao si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 100 zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone

Mod de preparare Sandwich cu mascarpone:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Compozitia se va deschide la culoare si va deveni ca o crema. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de mascarpone:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru aproximativ 2 ore.

Crema se va intari, dar nu foarte tare. O vom mixa pana va deveni pufoasa si va capata consistenta. Branza mascarpone o mixam separat intr-un alt castron, apoi vom amesteca cu crema de ciocolata alba, amestecand usor cu o spatula, pana la omogenizare.

  • Eu am insiropat blaturile cu putina cafea, dar nu e neaparat necesar, intrucat ele se vor inmuia suficient de la crema.

Turnam crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu mascarpone

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

gaby_d 28 iunie 2011 - 12:48

Ba e frumoasa.

Răspuns
Miha 28 iunie 2011 - 12:50

Multumesc Gabi, esti o draguta! :*
Ar fi fost mai frumoasa daca nu as fi insiropat blaturile. S-ar fi pastrat mai ferme si mai usor de taiat.

Răspuns
Antonina S. 28 iunie 2011 - 13:41

lovely!

Răspuns
gaby_d 28 iunie 2011 - 14:10

Miha, pai asa si “macarons-urile” mele ar fi fost mai frumoase sa aiba guleras :))))) dar nah, bun sa fie, ca nu le vrei pe toate cu laseru’, ai destule si d-alea ;))).

Răspuns
Yanina 28 iunie 2011 - 16:27

Mmm!!! Exquisito! Besos!

Răspuns
Lacrima 28 iunie 2011 - 17:30

dragut foc si tentant! vai de dieta mea 🙂

Răspuns
Adela Zilahi 28 iunie 2011 - 18:34

Minunataaa!

Răspuns
Liana10 28 iunie 2011 - 20:49

Daca-i cu mascarpone, vreau! Sigur e delicioasa de te lingi pe degete. Io vreau sa stiu ce carte citeai? 😉

Răspuns
Anonymous 29 iunie 2011 - 5:43

Ce sa mai adaug pe langa toate celelalte feed-uri de la doamne … decat ca trebuia musai sa atasezi si vasul acela rosu , sa ma imbolnavesti si azi , in zi de mare sarbatoare , mai Miha …
Bv , bv , bv si trecem la favorite , stii tu ca esti febletea mea … pupici .
Diana .

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:54

Besos Yanina! :*

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:55

Lacrima, imi pare rau de dieta ta… 🙁

Pup fata draga! :*

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:55

Multumesc Adela! :*

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:58

Liana, acu as putea sa ma dau mare si sa scriu un titlu d-ala greu, nu? :)))) Nu stiu mey, am luat si eu o carte la intamplare din biblioteca. :))))

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:58

Diana, te pup fata… de nu te vezi… :))) :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: