Invartite cu scortisoara

de Miha
34 vizualizări
Invartite cu scortisoara

O alta reteta ce sta cam de multisor la rand :)). Probabil ca am asteptat vremea asta rece si urata, sa va indemn cu patos catre bucatarie. :))

Niste rulouri cu scortisoara delicioase, ce pot fi servite alaturi de o cana cu lapte sau de ce nu? una cu cafea. 🙂

Modul de impachetare al aluatului nu-mi apartine. L-am vazut si la Andreea, dar nu-mi aduc aminte cu siguranta unde l-am vazut prima oara.

Invartite cu scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 75 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare Invartite cu scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin.

  • In functie de tipul de faina e posibil sa intre mai putina faina.

Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Aluatul il scoatem pe masa usor infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul moale la temperatura camerei, se presara cu zahar si scortisoara. Pliem marginile foii catre mijloc, astfel impachetandu-l in 3, formand un dreptunghi mare. Apoi se mai impatureste inca o data in 3, formand un dreptunghi mic. Dreptunghiul astfel obtinut se intinde cu sucitorul, usor sa nu se rupa, intr-o foaie de cca 2 cm grosime. Se ruleaza pe lungime cat mai strans posibil. Ruloul se taie apoi bucati de 3 degete grosime, cu ajutorul unei bucati de ata. Bagam ata pe sub rulou, apoi strangem ca si cum am face un nod. Bucatile taiate se aplatizeaza usor cu mana, apoi se rasucesc sub forma de spirala.

Asezam spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam la loc caldut sa creasca putin, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

gaby_d 29 iunie 2011 - 14:11

Inafara de faptul ca n-au acea crema de branza, nu e..rolls cinnamon?
Faine!

Răspuns
Miha 29 iunie 2011 - 14:31

Da, ceva de genul. Le putem spune si asa! :)) Sau… aceeasi Marie, da’ cu alta palarie. :))

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 29 iunie 2011 - 14:57

Dai si ciocolata calda?:))

Răspuns
Miha 29 iunie 2011 - 15:03

Ei na la ea pretentii… :))) Dau fata…dau…cum sa nu? :)))

Răspuns
Lacrima 29 iunie 2011 - 15:17

Sunt frumoase. Am tot vazut pe net o gramada de invartite din astea si mereu m-au atras. Sunt tare aspectuoase 🙂

Răspuns
FLORY 29 iunie 2011 - 15:22

Arata foarte bine,pe loc as hali una :),pupici!

Răspuns
Ancuta 29 iunie 2011 - 16:10

Eu vreau si o cafea… te rog. 😀

Răspuns
RR 29 iunie 2011 - 17:59

Ce minunat le-ai invartit!!!!! Wowww!

Răspuns
Licuta Marin 29 iunie 2011 - 18:51

Daca mai ai, si eu una te rog. Arata foarte bine!…Pup!

Răspuns
pansy 29 iunie 2011 - 21:49

ce frumos ti-au iesit melcisorii !si aromati !

Răspuns
miremirc 30 iunie 2011 - 8:08

Imi plac 🙂 mai ales ca aluatul nu este cumparat sunt super bune !

Răspuns
gaby_d 30 iunie 2011 - 20:28

Vad ca nu-si aroga nimeni reteta, po’ sa zic ca-i de la mine? [bush]? :)))))))

Răspuns
gaby_d 30 iunie 2011 - 20:28

blush, nu bush :))))am vazut dupa ce am dat send :)))

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:47

Gabi fata…te-ai dat cu Bush? :)))) :*

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:48

Mirela, chiar demult n-am mai cumparat aluat. M-oi fi harnicit intre timp. :)))

Pup! :*

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:49

Multumesc pansy draga mea! Asa e, buni si aromati! 😉

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:49

Licuta, multumesc! :*
Nu mai am, dar ma descurc eu daca vii. :))

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:50

Ruxy, ma stradui…ma stradui… :)))

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:51

Ancuta, la ora asta nu-ti mai dau nimic :))) Maine daca mai doresti… :))

Pup! :*

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:52

Lacrima, multumesc! :*

Da, arata bine si numa’ bune pentru iubitorii de scortisoara. 😉

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 20:53

Flory, multumesc! Pup! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: