Pandispan cu visine

de Miha
225 vizualizări
Pandispan cu visine

Reteta Pandispan cu visine

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa fierbinte
  • esenta de vanilie
  • visine (dupa preferinta)
  • 1 lingura amidon

Un pandispan cu visine, ce se face foarte usor si repede, la fel ca si cealalta prajitura cu visine ce-am facut-o cu ceva vreme in urma. Visinile pot fi inlocuite cu alte fructe, cu ce va place voua mai mult sau aveti la dispozitie 😉

Mod de preparare Pandispan cu visine:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt.

Deasupra visinelor spalate si curatate de samburi punem amidonul, apoi amestecam usor, astfel incat acestea sa fie bine pudrate. Le repartizam uniform in tava deasupra compozitiei pentru pandispan.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute, pana se aureste deasupra.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Mai multe retete de prajituri cu visine gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

33 comentarii

Dulcegarii culinare 26 iunie 2011 - 15:52

Ce culoare frumoasa !! si gustoasa prajiturica ! pupici

Răspuns
Juani-la cocina de xua 26 iunie 2011 - 16:50

Tiene que estar muy buena, ya me he pasado para ver la versión anterior y está muy bonita con las cerezas con el azúcar. Un saludo.

Răspuns
Licuta Marin 26 iunie 2011 - 17:06

Arata perfect!…Yummy!

Răspuns
jose manuel 26 iunie 2011 - 17:42

Que delicia de pastelitos, me encantan.

Saludos

Răspuns
FLORY 26 iunie 2011 - 19:55

Ce patratele perfecte!Imi place mai mult decat cea cu cirese,iar asta arata delicioooos!pupici!

Răspuns
Ralu 27 iunie 2011 - 6:45

In dimineata aceasta asa as savura prajiturelele astea langa un ceai :X

Răspuns
mihaelabarsan.blogspot.com 27 iunie 2011 - 8:41

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Răspuns
mihaelabarsan.blogspot.com 27 iunie 2011 - 10:03

ce bine arata

Răspuns
alexandru 27 iunie 2011 - 10:55

arata senzational ca de altfel tot ceea ce e preparat de mainile tale!
avand in vedere ca te vizitez zilnic pentru a sti ce ai mai facut si ca ma innebunea ca nu pot prepara chiar tot ceea ce ma incanta aici din cauza comoditatii (mai ales!)- recunosc, am gasit solutia: ii printez mamei retetele tale (mama nu are nicio treaba cu calculatorul si internetul!) si ni le prepara!
please, spune-mi cum procedezi pentru a taia perfect acele cuburi de pandispan! multumesc anticipat pentru raspuns!
(ilda76)

Răspuns
Bianka 27 iunie 2011 - 12:06

Minunat

Răspuns
Cris 27 iunie 2011 - 12:20

Chiar azi am cumparat visine cu gandul sa-i fac o prajiturica buna bebitzei mele. Multumesc pentru reteta, nu am nicio indoiala ca va iesi minunata, Miha!

Răspuns
mihaelabarsan.blogspot.com 27 iunie 2011 - 13:03

Buna ,Mihaela as vrea sa te intreb cu ce pot inlocui amidonul ca aici nu gasesc.Multumesc si arata fenomenal prajitura ta.

Răspuns
MIA 27 iunie 2011 - 13:11

cu ce se poate inlocui amidonul ca aici la mine nu gasesc si ti-a iesit super prajitura.

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:16

Multumesc Anto. Draguta ca de obicei! Pup! :*

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:17

Gracias Juani-la cocina de xua! 🙂

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:17

Pupici Licuta. Multumesc! :*

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:18

Gracias Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:19

Flory, e buna si cu cirese, dar si mie tot asta imi place mai mult. :*

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:20

Ralu, eu le-as papa si langa o cafea. :))

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:23

Mihaela, multumesc! 🙂

Răspuns
Alice 27 iunie 2011 - 13:24

zileel astea cred ca fac si eu..ca am o galetusa mare de visine proaspat culese. 😛
arata foarte fain, al tau
a fost bun, asa-i? :))

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:28

Ilda, multumesc ca ma vizitezi zilnic. Ma bucur ca-ti place ce gasesti aici. 😉

Prajitura am taiat-o cu un cutit obisnuit, de ala cu zimti, nimic iesit din comun.

Pupici si te mai astept! :*

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:33

Multumesc Bianka! :*

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:34

Cris, prajitura e simpla si se face f repede. Sper sa va placa!

Zi frumoasa! :*

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:37

Mihaela, unde locuiesti?
Ar trebui sa-l gasesti, cel mai probabil sub o alta denumire… cornfour, maizefour, maizena…

Daca nu si nu…poti inlocui cu faina!

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:38

Mia, multumesc!
Am raspuns mai sus la intrebarea pusa de tine.

Zi frumoasa! :*

Răspuns
Miha 27 iunie 2011 - 13:39

Alice, a fost bun, pe cuvant! :)))

Pupici!

Răspuns
gaby_d 28 iunie 2011 - 8:21

Io ti cried! :))))

Răspuns
Miha 30 iunie 2011 - 21:00

Ghini fata draga! :))) :*

Răspuns
Timea 9 iunie 2012 - 20:17

Imi plac la nebunie pandispanurile cu fructe! E prajitura ce o faceam inca de mica acasa cu orice fruct aveam disponibil. pup

Răspuns
Anonymous 12 iulie 2012 - 10:35

doamne ce bine arata!!!:X:X:X:X

Răspuns
Miha 12 iulie 2012 - 10:42

Multumesc! 🙂

Răspuns
Valentina Mihaescu 9 iulie 2013 - 16:57

Miha, arata super prajitura si este preferata mea. M-ai inspirat si am facut si eu una cu caise.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: