Reteta Pandispan cu visine
Ingrediente
- 10 oua
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri faina
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apa fierbinte
- esenta de vanilie
- visine (dupa preferinta)
- 1 lingura amidon
Un pandispan cu visine, ce se face foarte usor si repede, la fel ca si cealalta prajitura cu visine ce-am facut-o cu ceva vreme in urma. Visinile pot fi inlocuite cu alte fructe, cu ce va place voua mai mult sau aveti la dispozitie 😉
Mod de preparare Pandispan cu visine:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt.
Deasupra visinelor spalate si curatate de samburi punem amidonul, apoi amestecam usor, astfel incat acestea sa fie bine pudrate. Le repartizam uniform in tava deasupra compozitiei pentru pandispan.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute, pana se aureste deasupra.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.
Mai multe retete de prajituri cu visine gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
33 comentarii
Ce culoare frumoasa !! si gustoasa prajiturica ! pupici
Tiene que estar muy buena, ya me he pasado para ver la versión anterior y está muy bonita con las cerezas con el azúcar. Un saludo.
Arata perfect!…Yummy!
Que delicia de pastelitos, me encantan.
Saludos
Ce patratele perfecte!Imi place mai mult decat cea cu cirese,iar asta arata delicioooos!pupici!
In dimineata aceasta asa as savura prajiturelele astea langa un ceai :X
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ce bine arata
arata senzational ca de altfel tot ceea ce e preparat de mainile tale!
avand in vedere ca te vizitez zilnic pentru a sti ce ai mai facut si ca ma innebunea ca nu pot prepara chiar tot ceea ce ma incanta aici din cauza comoditatii (mai ales!)- recunosc, am gasit solutia: ii printez mamei retetele tale (mama nu are nicio treaba cu calculatorul si internetul!) si ni le prepara!
please, spune-mi cum procedezi pentru a taia perfect acele cuburi de pandispan! multumesc anticipat pentru raspuns!
(ilda76)
Minunat
Chiar azi am cumparat visine cu gandul sa-i fac o prajiturica buna bebitzei mele. Multumesc pentru reteta, nu am nicio indoiala ca va iesi minunata, Miha!
Buna ,Mihaela as vrea sa te intreb cu ce pot inlocui amidonul ca aici nu gasesc.Multumesc si arata fenomenal prajitura ta.
cu ce se poate inlocui amidonul ca aici la mine nu gasesc si ti-a iesit super prajitura.
Multumesc Anto. Draguta ca de obicei! Pup! :*
Gracias Juani-la cocina de xua! 🙂
Pupici Licuta. Multumesc! :*
Gracias Jose Manuel! 🙂
Flory, e buna si cu cirese, dar si mie tot asta imi place mai mult. :*
Ralu, eu le-as papa si langa o cafea. :))
Mihaela, multumesc! 🙂
zileel astea cred ca fac si eu..ca am o galetusa mare de visine proaspat culese. 😛
arata foarte fain, al tau
a fost bun, asa-i? :))
Ilda, multumesc ca ma vizitezi zilnic. Ma bucur ca-ti place ce gasesti aici. 😉
Prajitura am taiat-o cu un cutit obisnuit, de ala cu zimti, nimic iesit din comun.
Pupici si te mai astept! :*
Multumesc Bianka! :*
Cris, prajitura e simpla si se face f repede. Sper sa va placa!
Zi frumoasa! :*
Mihaela, unde locuiesti?
Ar trebui sa-l gasesti, cel mai probabil sub o alta denumire… cornfour, maizefour, maizena…
Daca nu si nu…poti inlocui cu faina!
Mia, multumesc!
Am raspuns mai sus la intrebarea pusa de tine.
Zi frumoasa! :*
Alice, a fost bun, pe cuvant! :)))
Pupici!
Io ti cried! :))))
Ghini fata draga! :))) :*
Imi plac la nebunie pandispanurile cu fructe! E prajitura ce o faceam inca de mica acasa cu orice fruct aveam disponibil. pup
doamne ce bine arata!!!:X:X:X:X
Multumesc! 🙂
Miha, arata super prajitura si este preferata mea. M-ai inspirat si am facut si eu una cu caise.