Prajituri / Retete de prajituri

Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Reteta Pandispan cu visine

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa fierbinte
  • esenta de vanilie
  • visine (dupa preferinta)
  • 1 lingura amidon
loading...

Un pandispan cu visine, ce se face foarte usor si repede, la fel ca si cealalta prajitura cu visine ce-am facut-o cu ceva vreme in urma. Visinile pot fi inlocuite cu alte fructe, cu ce va place voua mai mult sau aveti la dispozitie 😉

Mod de preparare Pandispan cu visine:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt.

Deasupra visinelor spalate si curatate de samburi punem amidonul, apoi amestecam usor, astfel incat acestea sa fie bine pudrate. Le repartizam uniform in tava deasupra compozitiei pentru pandispan.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute, pana se aureste deasupra.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Mai multe retete de prajituri cu visine gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Ce culoare frumoasa !! si gustoasa prajiturica ! pupici

  2. Tiene que estar muy buena, ya me he pasado para ver la versión anterior y está muy bonita con las cerezas con el azúcar. Un saludo.

  3. Arata perfect!…Yummy!

  4. Que delicia de pastelitos, me encantan.

    Saludos

  5. Ce patratele perfecte!Imi place mai mult decat cea cu cirese,iar asta arata delicioooos!pupici!

  6. In dimineata aceasta asa as savura prajiturelele astea langa un ceai :X

  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  8. arata senzational ca de altfel tot ceea ce e preparat de mainile tale!
    avand in vedere ca te vizitez zilnic pentru a sti ce ai mai facut si ca ma innebunea ca nu pot prepara chiar tot ceea ce ma incanta aici din cauza comoditatii (mai ales!)- recunosc, am gasit solutia: ii printez mamei retetele tale (mama nu are nicio treaba cu calculatorul si internetul!) si ni le prepara!
    please, spune-mi cum procedezi pentru a taia perfect acele cuburi de pandispan! multumesc anticipat pentru raspuns!
    (ilda76)

  9. Minunat

  10. Chiar azi am cumparat visine cu gandul sa-i fac o prajiturica buna bebitzei mele. Multumesc pentru reteta, nu am nicio indoiala ca va iesi minunata, Miha!

  11. Buna ,Mihaela as vrea sa te intreb cu ce pot inlocui amidonul ca aici nu gasesc.Multumesc si arata fenomenal prajitura ta.

  12. cu ce se poate inlocui amidonul ca aici la mine nu gasesc si ti-a iesit super prajitura.

  13. Multumesc Anto. Draguta ca de obicei! Pup! :*

  14. Gracias Juani-la cocina de xua! 🙂

  15. Pupici Licuta. Multumesc! :*

  16. Gracias Jose Manuel! 🙂

  17. Flory, e buna si cu cirese, dar si mie tot asta imi place mai mult. :*

  18. Ralu, eu le-as papa si langa o cafea. :))

  19. Mihaela, multumesc! 🙂

  20. zileel astea cred ca fac si eu..ca am o galetusa mare de visine proaspat culese. 😛
    arata foarte fain, al tau
    a fost bun, asa-i? :))

  21. Ilda, multumesc ca ma vizitezi zilnic. Ma bucur ca-ti place ce gasesti aici. 😉

    Prajitura am taiat-o cu un cutit obisnuit, de ala cu zimti, nimic iesit din comun.

    Pupici si te mai astept! :*

  22. Multumesc Bianka! :*

  23. Cris, prajitura e simpla si se face f repede. Sper sa va placa!

    Zi frumoasa! :*

  24. Mihaela, unde locuiesti?
    Ar trebui sa-l gasesti, cel mai probabil sub o alta denumire… cornfour, maizefour, maizena…

    Daca nu si nu…poti inlocui cu faina!

  25. Mia, multumesc!
    Am raspuns mai sus la intrebarea pusa de tine.

    Zi frumoasa! :*

  26. Alice, a fost bun, pe cuvant! :)))

    Pupici!

  27. Io ti cried! :))))

  28. Ghini fata draga! :))) :*

  29. Imi plac la nebunie pandispanurile cu fructe! E prajitura ce o faceam inca de mica acasa cu orice fruct aveam disponibil. pup

  30. Anonymous says:

    doamne ce bine arata!!!:X:X:X:X

  31. Multumesc! 🙂

  32. Miha, arata super prajitura si este preferata mea. M-ai inspirat si am facut si eu una cu caise.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: