Salata orientala este una din cele mai cunoscute si apreciate salate, o salata la care poti apela ori de cate ori esti in criza de idei sau timp pentru gatit. Este o salata ce o poti diversifica in fel si chip, dupa preferinta personala si o poti transforma foarte usor intr-o reteta de post.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa rosie
- masline
- gogosari in otet
- sare si piper
- 2 oua fierte
- patrunjel verde tocat
- cateva linguri ulei de masline
Mod de preparare Salata orientala:
Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece. Astfel se vor curata mai usor. Dupa ce i-am curatat de coaja ii taiem in cuburi potrivite ca marime (sau rondele) Se taie si ceapa solzisori, iar gogosarii in fasii subtiri.
Amestecam toate ingredientele intr-un castron, asezonam cu ulei de masline, sare si piper dupa gust. La sfarsit presaram cu patrunjel tocat.
Inainte de servire se lasa cateva minute la frigider.
Pofta buna! 😉
1 comentariu
Mie-mi place taaare mult salata orizontala 🙂 , dar cu multe oua , masline si castraveti la otet . Normal, este mai buna a ta ptr ca este un pic mai light .