Din seria „retete culinare negandite prea mult” :))) v-am adus azi aceste delicioase rulouri cu usturoi si parmezan. Aveam un rest de aluat ramas de la o tarta cu branza facuta pentru copiii si m-am gandit sa-l valorific intr-un aperitiv gustos. Este un aperitiv grozav de bun cat este cald, servit ca atare. Dar e bun si rece, putand inlocui cu succes painea de la micul dejun.
Ingrediente
- 250 ml lapte
- ~500 g faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 7 g drojdie uscata
- In plus:
- 1 capatana usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- ~100 g parmezan
Mod de preparare Rulouri cu usturoi si parmezan:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si laptele caldut si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se poate prepara si la masina de paine.
Usturoiul se piseaza cu putina sare si se amesteca apoi cu uleiul de masline.
Aluatul dospit se intinde pe masa unsa cu putin ulei in foaie dreptunghiulara de aproximativ jumatate de centimetru. Se unge cu emulsia de usturoi si se presara cu parmezan. Stratul de parmezan se preseaza putin cu mana, apoi aluatul se ruleaza cat mai strans. Ruloul obtinut se taie in bucati potrivite ca marime folosindu-ne de un cutit bine ascutit sau de un fir de ata.
- Eu personal folosesc firul de ata, e mai usor de taiat si ruloul isi pastreaza forma. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile
Asezam bucatile de rulou intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam putin la loc cald, sa creasca aluatul.
Se da apoi tava la cuptor la foc mediu, pana rulourile se rumenesc.
Pofta buna! 😉
1 comentariu
Bune or fi caldute.. la micul dejun!