De cele mai multe ori dupa sarbatori, fie ca e Pasti sau Craciun, ne framanta intrebarile… ce facem cu cozonacul ramas? Dar cu ouale? Eu drept sa va spun, de la o vreme am renuntat sa mai fac mancare multa si diversificata, fac doar ce stiu ca se mananca, si in cantitati mici. Si chiar daca anul asta am ramas pe zero cu mancarea, ouale tot au ramas. Asa ca, am incropit repede o salata de oua. O salata ce-mi place tare mult si pe care o mai fac uneori si in timpul anului, dar dupa Pasti parca are un gust mai bun! :)))
INGREDIENTE
- oua fierte
- ceapa verde
- marar verde
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- ulei de masline
Mod de preparare Salata de oua:
Ouale se taie cubulete sau se paseaza, dupa preferinta. Ceapa verde si mararul se toaca si se pun peste oua. Se condimenteaza cu sare, piper si cativa fulgi de ardei iute. Se adauga ulei de masline, atat cat sa se „lege” putin compozitia si se amesteca usor.
Clasic, reteta de salata de oua se face cu maioneza, dar eu am renuntat la ea. Una, pentru ca dupa sarbatori deja e prea mult si a doua, din comoditate, evident! :)))
Se serveste imediat, cu paine prajita. Si neaparat crocanta! :))
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe facebook la DULCIURI FEL DE FEL
5 comentarii
Si eu fac salata din ouale ramase la Pasti, atat ca eu adaug si otet bun, aromat.E un mod gustos de a le „termina”.
Buna idee,gustoasa chiar !:)
Buna salata!
Un aperitiv gustos si rapid !
Tare buna salata!