In primul rand va doresc din toata inima sa aveti o primavara frumoasa, sa fiti veseli si frumosi. Mai apoi, sa stiti ca nu mi s-a golit tolba cu retete de prajituri de nu v-am adus azi un martisor dulce, dar salata asta este absolut fantastica. Mi-a placut atat de mult incat nu mai conteaza absolut nici o prajitura. :)) Parca nu-mi vine sa cred ca am spus asta! :))
Pentru aceasta reteta de salata de orez cu dovleac copt m-am inspirat din revista VEG (reteta de la Alexandra Juncu), o revista absolut fantastica, de care nu ma mai satur sa o rasfoiesc de fiecare data cand apare inca un numar nou.
Ingrediente
- 1/2 dovleac mediu
- 2 cepe rosii
- 50 g unt cu sare de mare
- 1 cana de orez
- 50 g seminte de floarea soarelui
- 2 linguri suc de lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita miere
- sare si piper
- 2-3 linguri apa calda
- patrunjel verde
Mod de preparare Salata de orez cu dovleac copt:
Dovleacul curatat de coaja si seminte se taie bucati potrivite ca marime. Ceapa se taie in sferturi. Se pun intr-o tava, iar deasupra lor repartizam untul taiat in bucati.
Sortimentul de unt ce l-am folosit era cu sare de mare in compozitie. Se poate folosi unt normal si sare dupa gust.
Tava se da la cuptor pentru cca jumatate de ora, pana dovleacul si ceapa se inmoaie. Din cand in cand amestecam in tava astfel incat legumele sa se coaca uniform.
Intre timp se pune orezul la fiert in apa cu sare si se pregateste sosul.
Eu am folosit orez normal, ca de asta am avut, dar daca folositi orez salbatic va fi cu mult mai bun.
In vasul blenderului punem semintele de floarea soarelui, uleiul de masline, zeama de lamaie, mierea, sare si piper. Mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca pasta este prea groasa adaugati putina apa calda.
Se aranjeaza salata pe farfurie, se presara cu patrunjel verde.
Sosul se pune in momentul servirii si se amesteca bine cu restul ingredientelor.
Pofta buna! 😉
1 comentariu
O salata plina de culoare precum primavara si foarte satioasa .
arata tare bine, pupici