Iata ca azi va aduc o salata de cruditati cu quinoa, o reteta buna pentru cei ce se feresc sa stea prea mult pe langa aragaz.
Salata de cruditati cred ca stie fiecare sa faca, nu e mare lucru…dar v-ati gandit sa o combinati cu quinoa, aceste bobite magice si atat de delicioase? Eu zic sa incercati, ca n-o sa va para rau.
Ingrediente
- 1/2 cana quinoa
- 1 sfecla rosie mica
- 1 radacina telina mica
- 1 morcov mare
- zeama de lamaie
- ulei de masline
- sare si piper
- patrunjel verde
Mod de preparare Salata de cruditati cu quinoa:
Quinoa se pune intr-o strecuratoare si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, pentru cca 20 de minute. Dupa ce a fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de apa.
Sfecla rosie, telina si morcovul se dau pe razatoare. Cantitatile cat legumele folosite pot varia dupa preferinta voastra. 😉
Se pune quinoa intr-un castron si se amesteca usor cu radacinoasele date pe razatoare. Vom adauga apoi cateva frunze de patrunjel verde, sare si piper dupa gust. La sfarsit preparam un amestec de ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust, amestec pe care-l vom turna peste salata.
Foarte simplu de preparat si absolut delicioasa!