Chiftelute de dovlecei

de Miha
56 vizualizări
Chiftelute de dovlecei

Bine v-am regasit dragii mei! Iata ca dupa cateva zile de vacanta revin pe meleaguri culinaresti 🙂 sper eu cu retete culinare cat mai pe placul vostru. Ceea ce va propun azi nu am gatit in vacanta :)) nici macar dupa ce-am ajuns acasa, caci inca ma refac dupa drumurile lungi… dar am gatit inainte de vacanta si nu am apucat sa va mai arat.

Aceasta reteta de chiftelute de dovlecei nu e chiar o reteta speciala si deosebita, ba chiar sunt convinsa ca multi dintre voi ati facut-o deja, dar eu trebuie sa ma laud cu inca un succes rasunator in ceea ce priveste dieta copiilor :))

Chiftelute de dovlecei

Ingrediente

  • ~200 g dovlecei (rasi si scursi de zeama)
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet sau faina
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc verde
  • cateva linguri de pesmet pentru tapetat inainte de prajire
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Chiftelute de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.

Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, parmezanul, oul, cele 2 linguri de pesmet, piper, usturoiul pisat si ierburile aromatice tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena.

Cu mana umeda formam chiftelutele si le tavalim prin pesmet.

Chiftelute de dovlecei

Le punem la prajit in putin ulei bine incins. Dupa ce le-am rumenit bine le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde cu mult mujdei sau sos tzatziki 😉

Chiftelute de dovlecei

Pofta buna!

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Laura Nechita 10 august 2013 - 17:35

cele mai bune! sper ca ati avut o vacanta frumoasa si linistita! va pup!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 10 august 2013 - 21:04

Cat de bine arata. Alor mei le plac enorm. Bine ai revenit din vacanta. Sper ca a fost frumos >:D<

Răspuns
jose manuel 11 august 2013 - 13:15

Que cosa tan buena, te ha quedado de lujo

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: