Salata de bulgur cu patrunjel

de Miha
173 vizualizări
Tabbouleh

Multe retete de salata de bulgur cu patrunjel, in speta Tabbouleh, am vazut de-a lungul vremii. Si de cele mai multe ori aveam impresia ca e prea mult patrunjel acolo si sigur n-o sa-mi placa! Pana intr-o zi cand m-am trezit in fata unui “munte” de patrunjel, proaspat, aromat si cat se poate de BIO. Ok, o parte-l punem la congelator sa avem pentru supe si ciorbe delicioase, dar trebuie sa pastrez si un coltisor liber pentru caserola de inghetata :)) Deci…ce facem cu restul? Evident ca salata cu bulgur si patrunjel, ca altceva nu-mi vine-n minte.

Dupa multe cautari prin magazine am gasit si minunatul bulgur si iata-ma in fata celei mai bune salate pe care am mancat-o vreodata!  Ce inseamna sa tragi concluzii pripite! :))

Tabbouleh

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 125 g bulgur (jumatate de cana)
  • 1 cana apa
  • 1 legatura zdravana de patrunjel
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 lamaie
  • cateva rosii cherry
  • cateva frunze de menta
  • sare si piper
  • ulei de masline

Mod de preparare Salata de bulgur cu patrunjel:

Punem apa la fiert cu un pic de sare. Cand da in clocot oprim focul, punem bulgurul si acoperim cu un capac.  Il lasam asa vreo jumatate de ora, pana bulgurul se inmoaie suficient pentru gustul vostru. Daca bulgurul va absorbi toata apa il afanati cu furculita si-l lasati sa se raceasca. Daca mai ramane apa, il puneti intr-o sita deasa si-l lasati sa se scurga bine.

Patrunjelul si menta se toaca marunt. Ceapa se taie rondele fine. Rosiile se taie in sferturi si se scot samburii daca va deranjeaza. Pe mine nu, chiar imi plac 😀

Stoarcem lamaia, iar sucul il amestecam cu ulei de masline extravirgin.

Amestecam toate ingredientele intr-un castron, punem putin piper proaspat macinat si saram daca mai este necesar.

Tabbouleh

Pofta buna! 😉

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

lulu 12 iunie 2013 - 17:43

E buna tare salata asta!!bobitele albe de deasupra e bulgurul???

Răspuns
Miha 21 iulie 2013 - 10:40

da, acela este bulgurul. 😉

Răspuns
josé manuel 12 iunie 2013 - 21:03

Se ve como un manjar.

Saludos

Răspuns
Haplea 15 iunie 2013 - 9:55

Gand la gand cu bucurie!!!Am facut si eu salata cu bulgur!!Delicioasa!Foarte frumoasa prezentarea ta!

Răspuns
jasmine 21 iulie 2013 - 8:40

Te rog frumos spune-mi si mie unde se gaseste acet bulgur! In magazin nu l-am vazut!Multumesc mult!

Răspuns
Miha 21 iulie 2013 - 10:39

Jasmine, eu am gasit in Carrefour, la raionul cu produse bio.

Răspuns
Gaby 28 decembrie 2014 - 0:38

Bulgurul acesta de fapt este Grau macinat, se poate inlocui si cu couscous care e tot Grau. Il pregatesti cu apa fiarta cum a spus Miha mai sus si il poti servi ca garnitura la mancaruri cu legume etc .este foarte gustos. Iar Miha face super retete per noi.

Răspuns
Miha 28 decembrie 2014 - 0:54

multumesc >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: