Retete de prajituri / Torturi

Tortulete cu crema de branza

tort cu fructe

Voiam sa fac un tort, ca n-am mai facut demult. Sa fie cu o crema usoara si aromata, usurel si pufos. Si cu putina ciocolata! :)) Pana la urma am optat pentru varianta mini pentru ca voiam sa-mi testez proaspata achizitie de la pentrucopt.ro si pentru ca trebuia sa fac cumva sa impac toate gusturile celor din familie.

tort cu fructe

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru gemul de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 bucatica de cca 3 cm ghimbir proaspat
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • folie cu buline (folosita la ambalaj)
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 zahar vanilat
  • fructe de padure (coacaze rosii si afine)
loading...

Mod de preparare Tortulete cu crema de branza:

Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.

Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros va fi gemul dupa ce se raceste. Se lasa la racit.

Ghimbirul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, il punem intr-o bucata de tifon si-l scurgem bine de zeama. Zeama o punem peste gem si omogenizam.

Daca nu va deranjeaza firisoarele de ghimbir il puteti pune cu totul.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Blatul se scoate pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) si se lasa la racit.

Daca optati sa faceti un tort si nu tortulete, coaceti compozitia intr-o tava de 24-26 cm diametru.

Crema:

Crema de branza Almette o punem intr-un castron. Punem zaharul si zaharul vanilat, untul moale la temperatura camerei si mixam totul pana obtinem o crema omogena.

Din blatul racit decupam cerculete de marimea inelului pentru ornat. Punem in inel cate in cerc de blat, ungem cu gem, un strat de crema si acoperim cu un alt cerc de blat.

Pentru efecte vizuale 😀 puteti sa ungeti si cel de-al doilea cerc de blat cu gem de capsuni

Tort cu crema de branza si gem de capsuni

Pentru decor:

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan.

Ornam cu frisca batuta si fructe de padure.

Tort cu crema de branza

 

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Sa nu mai spun de cum arata…..Mereu m-am intrebat cum se face decorul acesta. Te pup.

  2. Super arata! Este de nota 20! Pupici!

  3. Eres una artista.

    Saludos

  4. Foarte frumoase, iar la gust nemaipomenite. Te felicit!

  5. Eu am venit sa privesc mai bine imaginile , caci sunt SUPERBE !!! <3
    Felicitari !!

  6. Arata superb!!!!

  7. jolygina says:

    ador retetele pas cu pas la fotografi ,de prezentare ce sa mai zic ,sunt super
    un blog pe cinste

  8. AdrianaB says:

    Foarte frumoasa prajitura. Dar tot nu am inteles cum de ti-a iesit forma de honeycomb, ce ai facut?

    • In reteta am scris despre cum am facut…”Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan”

      La reteta asta este si o poza cu procedeul http://www.dulciurifeldefel.ro/tort-cu-ciocolata-si-bezea/

      • AdrianaB says:

        Ah, nu intelegam ce e cu folia de celofan.. De fapt e folie cu bubbles de impachetat:) Buna idee:)

  9. Merita un 10 cu felicitari.
    Se acorda.
    😀

  10. OMG!!! Cat de bine arata, felicitari!
    Pupici

  11. oana says:

    Cate tortulete ti-au iesit?

    • 6 tortulete. Am decupat 12 cercuri din foaia de blat. Depinde si de marimea la care tai cercurile… daca pui 2 sau 3 blaturi 😉

  12. oana says:

    Multumesc frumos!

  13. resiga says:

    Sunt fanul tau numarul 1. Multumesc pentru retetele tale nemaipomenite . Mirela

  14. anonim says:

    se poate folosi si alt tip de branza?mascarpone?

    • Poate mascarpone combinat cu ceva ciocolata alba sau neagra… Asa simplu, cu zahar si unt, cred ca fi prea.. gras

  15. anonim says:

    hi,am gasit almette pana la urma si am facut 33 tortulete:D.o fost ziua fetitei mele.am avut putin de lucru la decor,mai bine zis la ciocolata dar so meritat.or fost delicioase,si invitatii mior zis sa ma appuc de facut pentru comunitatea romana de aici:).iti multumesc pentru reteta,este minunata.

    • eiiii… dar ai facut ceva tortulete 🙂 Ma bucur tare mult ca v-au placut!

      La multi ani fetitei! >:D<

  16. aceasta este o reteta extraordinar de buna

  17. Alin Voicu says:

    Bravo ! O reteta foarte reusita si echilibrata

  18. Cristina Sandita says:

    Buna Miha!Te rog sa ma ajuti cu un sfat.As vrea sa fac un tort de aprox. 3,5kg .Trebuie sa fac cantitate tripla?diametrul tavii ar fi ok de 26?
    Multumesc mult mult 🙂 te pup

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: