Tortulete cu crema de branza

de Miha
161 vizualizări
tort cu fructe

Voiam sa fac un tort, ca n-am mai facut demult. Sa fie cu o crema usoara si aromata, usurel si pufos. Si cu putina ciocolata! :)) Pana la urma am optat pentru varianta mini pentru ca voiam sa-mi testez proaspata achizitie de la pentrucopt.ro si pentru ca trebuia sa fac cumva sa impac toate gusturile celor din familie.

tort cu fructe

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g crema de branza Almette
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru gemul de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 bucatica de cca 3 cm ghimbir proaspat
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • folie cu buline (folosita la ambalaj)
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 zahar vanilat
  • fructe de padure (coacaze rosii si afine)

Mod de preparare Tortulete cu crema de branza:

Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.

Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros va fi gemul dupa ce se raceste. Se lasa la racit.

Ghimbirul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, il punem intr-o bucata de tifon si-l scurgem bine de zeama. Zeama o punem peste gem si omogenizam.

Daca nu va deranjeaza firisoarele de ghimbir il puteti pune cu totul.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Blatul se scoate pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) si se lasa la racit.

Daca optati sa faceti un tort si nu tortulete, coaceti compozitia intr-o tava de 24-26 cm diametru.

Crema:

Crema de branza Almette o punem intr-un castron. Punem zaharul si zaharul vanilat, untul moale la temperatura camerei si mixam totul pana obtinem o crema omogena.

Din blatul racit decupam cerculete de marimea inelului pentru ornat. Punem in inel cate in cerc de blat, ungem cu gem, un strat de crema si acoperim cu un alt cerc de blat.

Pentru efecte vizuale 😀 puteti sa ungeti si cel de-al doilea cerc de blat cu gem de capsuni

Tort cu crema de branza si gem de capsuni

Pentru decor:

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan.

Ornam cu frisca batuta si fructe de padure.

Tort cu crema de branza

 

poate vă plac și rețetele

33 comentarii

Ghiocel07 14 iunie 2013 - 21:35

Sa nu mai spun de cum arata…..Mereu m-am intrebat cum se face decorul acesta. Te pup.

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:38

Multumesc frumos draga mea! >:D<

Răspuns
mari 14 iunie 2013 - 21:52

Super arata! Este de nota 20! Pupici!

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:37

Multumesc mult Mari! >:D<

Răspuns
josé manuel 14 iunie 2013 - 21:56

Eres una artista.

Saludos

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:37

Gracias Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Rocsy Ciobanu 14 iunie 2013 - 22:07

Foarte frumoase, iar la gust nemaipomenite. Te felicit!

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:36

Multumesc frumos Rocsi! >:D<

Răspuns
Magda Adina 14 iunie 2013 - 22:28

Eu am venit sa privesc mai bine imaginile , caci sunt SUPERBE !!! <3
Felicitari !!

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:36

Multumesc Adina! >:D<

Răspuns
Simona 14 iunie 2013 - 23:42

Arata superb!!!!

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:35

Multumesc Simona! >:D<

Răspuns
jolygina 15 iunie 2013 - 1:56

ador retetele pas cu pas la fotografi ,de prezentare ce sa mai zic ,sunt super
un blog pe cinste

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:34

Multumesc Joly! >:D<

Răspuns
AdrianaB 15 iunie 2013 - 4:42

Foarte frumoasa prajitura. Dar tot nu am inteles cum de ti-a iesit forma de honeycomb, ce ai facut?

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:33

In reteta am scris despre cum am facut…”Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan”

La reteta asta este si o poza cu procedeul https://www.dulciurifeldefel.ro/tort-cu-ciocolata-si-bezea/

Răspuns
AdrianaB 16 iunie 2013 - 0:25

Ah, nu intelegam ce e cu folia de celofan.. De fapt e folie cu bubbles de impachetat:) Buna idee:)

Răspuns
Kyra 15 iunie 2013 - 7:34

Merita un 10 cu felicitari.
Se acorda.
😀

Răspuns
Miha 15 iunie 2013 - 9:34

Multumesc frumos! >:D<

Răspuns
Angi 18 iulie 2013 - 14:17

OMG!!! Cat de bine arata, felicitari!
Pupici

Răspuns
Miha 26 iulie 2013 - 23:53

Multumesc Angi! >:D<

Răspuns
oana 26 iulie 2013 - 17:44

Cate tortulete ti-au iesit?

Răspuns
Miha 26 iulie 2013 - 23:54

6 tortulete. Am decupat 12 cercuri din foaia de blat. Depinde si de marimea la care tai cercurile… daca pui 2 sau 3 blaturi 😉

Răspuns
oana 29 iulie 2013 - 8:04

Multumesc frumos!

Răspuns
resiga 17 august 2013 - 17:34

Sunt fanul tau numarul 1. Multumesc pentru retetele tale nemaipomenite . Mirela

Răspuns
Miha 17 august 2013 - 20:44

si eu multumesc de incredere >:D<

Răspuns
anonim 11 octombrie 2013 - 2:16

se poate folosi si alt tip de branza?mascarpone?

Răspuns
Miha 11 octombrie 2013 - 10:31

Poate mascarpone combinat cu ceva ciocolata alba sau neagra… Asa simplu, cu zahar si unt, cred ca fi prea.. gras

Răspuns
anonim 14 octombrie 2013 - 15:10

hi,am gasit almette pana la urma si am facut 33 tortulete:D.o fost ziua fetitei mele.am avut putin de lucru la decor,mai bine zis la ciocolata dar so meritat.or fost delicioase,si invitatii mior zis sa ma appuc de facut pentru comunitatea romana de aici:).iti multumesc pentru reteta,este minunata.

Răspuns
Miha 14 octombrie 2013 - 15:20

eiiii… dar ai facut ceva tortulete 🙂 Ma bucur tare mult ca v-au placut!

La multi ani fetitei! >:D<

Răspuns
ramona 17 octombrie 2013 - 15:02

aceasta este o reteta extraordinar de buna

Răspuns
Alin Voicu 8 ianuarie 2016 - 18:44

Bravo ! O reteta foarte reusita si echilibrata

Răspuns
Cristina Sandita 2 septembrie 2016 - 14:33

Buna Miha!Te rog sa ma ajuti cu un sfat.As vrea sa fac un tort de aprox. 3,5kg .Trebuie sa fac cantitate tripla?diametrul tavii ar fi ok de 26?
Multumesc mult mult 🙂 te pup

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: