Pentru ca e luni si pentru ca, mai mult ca sigur, in week-end ati mancat multe prajituri de casa 😉 va propun ca astazi sa mancam o salata. O salata cat se poate de simpla si pe care o ai gata de pus pe masa in 5 minute. Pe langa toate acestea, avand un aspect spectaculos cred ca o puteti sevi si ca aperitiv in cazul in care aveti musafiri la masa 😉
Ingrediente
- mozzarella proaspata
- rosii
- frunze de busuioc
- sare si piper
- ulei de masline
Mod de preparare Salata Caprese:
Mozzarella se scurge bine de zer, apoi se taie felii.
Rosiile se taie felii potrivit de groase. Puteti folosi si rosii cherry, pe care le taiati doar in jumatate.
Pe un platou se aseaza feliile de mozzarella si rosii, alternandu-le. Puneti si cateva frunze de busuioc.
Se sareaza si pipereaza dupa gust si se stropeste cu ulei de masline extravirgin.
Pentru cei care considera mozzarella fada si „fara nici un Dumnezeu” recomand un sos dintr-un catel de usturoi, poate doi, si busuioc. Zdrobite, apoi amestecate cu ulei de masline, eventual si putina zeama de lamaie.
Salata Caprese se serveste imediat, cu paine prajita.
Pofta buna! 😉
3 comentarii
Recomandarea mea este sa luati mozzarella de aici https://www.facebook.com/mozzarellaromaneasca ..diferenta este enorma fata de produsele importate 😉
É das minhas saladas preferidas
Esta uma delicia
boa semana
bj
Este una din salatele mele preferate. Arata spectaculos pentru un preparat atat de simplu. Felicitari!!!