Lasagna cu branza si leurda

de Miha
2104 vizualizări
Lasagna cu branza

Pana in acest an nu am stiut care e treaba cu leurda, cum arata…ce gust are… Adica, stiam eu din citite si auzite, dar nu si „live” Asa ca, atunci cand am gasit-o la piata, a fost asa ca o mare binecuvantare si n-am mai stat pe ganduri si am cumparat cateva legaturi bune… sa fie acolo! 😀 O parte am consumat-o cruda, in salate, iar ce-a ramas am pus in pungute la congelator.

De la o vreme am cazut la intelegere cu ai mei sa avem „o zi cu carne, o zi fara carne”, adica o data ca mine, o data ca tine :))))) Tare bine a prins acum leurda de la congelator, a iesit o lasagna cu branza grozav de buna si de aromata 😉

Lasagna cu branzeturi si leurda

 

Ingrediente

  • foi de lasagna (in functie de tava folosita)
  • Pentru umplutura:
  • 150 g branza de capra
  • 150 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 2-3 linguri smantana 20% grasime
  • leurda dupa gust
  • sare si piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • Pentru presarat deasupra:
  • cascaval si parmezan

Mod de preparare Lasagna cu branza si leurda:

Intr-un castron amestecam branza de capra si telemeaua sfaramate cu furculita cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam leurda tocata, sare si piper dupa gust. La sfarsit adaugam smantana, atat cat sa obtinem o compozitie omogena.

Untul il topim la foc mic. Dam vasul deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele cate putin, omogenizam si condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Lasam deoparte sa se racoreasca.

Intr-un vas bine uns cu unt punem un strat de foi de lasagna. Acoperim cu sos si cu jumatate din compozitia de branza. Repetam operatiunea. Ultimul strat va fi de foi de lasagna ce le vom acoperi foarte bine cu sos si un strat generos de cascaval si parmezan.

Lasagna cu branza

Dam la cuptor la foc mediu pana lasagna se rumeneste usor deasupra si foile se inmoaie (incercam cu furculita)

Se serveste calda.

Pofta buna! 😉

Foi de lasagna cu branza si leurda

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

simonacallas 19 iunie 2014 - 8:53

Tare bine arata, sigur e si tare gustoasa, felicitari pentru idee!

Răspuns
Suzi 19 iunie 2014 - 13:44

Mi-a zis mama ca leurda la congelator isi pierde toate proprietatile. A auzit ea la televizor 🙂
Poate reusesti tu sa afli mai multe, daca e adevarat sau nu. M-am abtinut sa pun la congelator, chiar daca sun mare amatoare de leurda.
Eu am facut ceva asemanator, fara foi, cu oua. A iesit taaare buna…

Răspuns
Haplea 21 iunie 2014 - 20:11

Delicioasa si sanatoasa!

Răspuns
Andreea 27 iunie 2014 - 13:16

O reteta simpla si delicioasa!

Răspuns

Lasă un răspuns