Pasca fara aluat

de Miha
1439 vizualizări
Pasca fara aluat

Reteta Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai uitat? E fix acelasi lucru! 🙂 Dar ea de unde avea sa stie? 😀

Asa ca, azi va aduc reteta de pasca fara aluat pe care o voi face si eu de Paste, doar ca in varianta fara stafide, deoarece ai mei le refuza ca desavarsire. Si nu numai eu o voi face, stiu sigur! 😉

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a… Prajituri pasca fara aluat, reteta pasca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie

Mod de preparare Pasca fara aluat:

Este foarte important sa va spun ca branza de vaci trebuie sa fie cat mai grasa si cremoasa, foarte bine scursa. In cazul in care branza este uscata adaugati in compozitie si cateva linguri de smantana cu continut mare de grasimi.

Intr-un castron incapator punem peste branza de vaci zaharul, galbenusurile si aromele. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare.

  • gustati si adaugati zahar daca o sa considerati ca mai este necesar
  • coaja de lamaie si vanilia se pot inlocui cu orice aroma aveti si va place

Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • in acest moment puteti incorpora in crema de branza stafide pe care le-ati tinut la inmuiat in rom

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana pasca fara aluat se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 🙂

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de pasca gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va stept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Olivia 23 aprilie 2019 - 15:33

Este o reteta mult experimentata cu ocazia apropiatelor sarbatori.Un Paste fericit si luminat va urez!

Răspuns
Miha 24 aprilie 2019 - 12:38

Paste fericit si tie Olivia!
Multumesc!

Răspuns
Maria 23 aprilie 2019 - 17:11

Se poate folosi alta brânza decât cea dulce? Cream cheese sau mascarpone? Multumesc!

Răspuns
Miha 24 aprilie 2019 - 12:38

Cu crema de branza cred ca merge foarte bine. Si nici nu mai ai nevoie de blenderul vertical 😉

Răspuns
Maria 27 aprilie 2019 - 16:57

Multumesc !! 🙏

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: