Prajituri / Retete de prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Reteta Pasca fara aluat

Ingrediente

  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
loading...

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai uitat? E fix acelasi lucru! 🙂 Dar ea de unde avea sa stie? 😀

Asa ca, azi va aduc reteta de pasca fara aluat pe care o voi face si eu de Paste, doar ca in varianta fara stafide, deoarece ai mei le refuza ca desavarsire. Si nu numai eu o voi face, stiu sigur! 😉

Mod de preparare Pasca fara aluat:

Este foarte important sa va spun ca branza de vaci trebuie sa fie cat mai grasa si cremoasa, foarte bine scursa. In cazul in care branza este uscata adaugati in compozitie si cateva linguri de smantana cu continut mare de grasimi.

Intr-un castron incapator punem peste branza de vaci zaharul, galbenusurile si aromele. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare.

  • gustati si adaugati zahar daca o sa considerati ca mai este necesar
  • coaja de lamaie si vanilia se pot inlocui cu orice aroma aveti si va place

Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • in acest moment puteti incorpora in crema de branza stafide pe care le-ati tinut la inmuiat in rom

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana pasca fara aluat se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 🙂

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de pasca gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va stept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Olivia says:

    Este o reteta mult experimentata cu ocazia apropiatelor sarbatori.Un Paste fericit si luminat va urez!

  2. Maria says:

    Se poate folosi alta brânza decât cea dulce? Cream cheese sau mascarpone? Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]