Prajituri / Retete de prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Reteta Pasca fara aluat

Ingrediente

  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
loading...

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai uitat? E fix acelasi lucru! 🙂 Dar ea de unde avea sa stie? 😀

Asa ca, azi va aduc reteta de pasca fara aluat pe care o voi face si eu de Paste, doar ca in varianta fara stafide, deoarece ai mei le refuza ca desavarsire. Si nu numai eu o voi face, stiu sigur! 😉

Mod de preparare Pasca fara aluat:

Este foarte important sa va spun ca branza de vaci trebuie sa fie cat mai grasa si cremoasa, foarte bine scursa. In cazul in care branza este uscata adaugati in compozitie si cateva linguri de smantana cu continut mare de grasimi.

Intr-un castron incapator punem peste branza de vaci zaharul, galbenusurile si aromele. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare.

  • gustati si adaugati zahar daca o sa considerati ca mai este necesar
  • coaja de lamaie si vanilia se pot inlocui cu orice aroma aveti si va place

Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • in acest moment puteti incorpora in crema de branza stafide pe care le-ati tinut la inmuiat in rom

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana pasca fara aluat se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 🙂

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de pasca gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va stept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Olivia says:

    Este o reteta mult experimentata cu ocazia apropiatelor sarbatori.Un Paste fericit si luminat va urez!

  2. Maria says:

    Se poate folosi alta brânza decât cea dulce? Cream cheese sau mascarpone? Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]