Prajituri / Retete de prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Reteta Pasca fara aluat

Ingrediente

  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
loading...

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai uitat? E fix acelasi lucru! 🙂 Dar ea de unde avea sa stie? 😀

Asa ca, azi va aduc reteta de pasca fara aluat pe care o voi face si eu de Paste, doar ca in varianta fara stafide, deoarece ai mei le refuza ca desavarsire. Si nu numai eu o voi face, stiu sigur! 😉

Mod de preparare Pasca fara aluat:

Este foarte important sa va spun ca branza de vaci trebuie sa fie cat mai grasa si cremoasa, foarte bine scursa. In cazul in care branza este uscata adaugati in compozitie si cateva linguri de smantana cu continut mare de grasimi.

Intr-un castron incapator punem peste branza de vaci zaharul, galbenusurile si aromele. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare.

  • gustati si adaugati zahar daca o sa considerati ca mai este necesar
  • coaja de lamaie si vanilia se pot inlocui cu orice aroma aveti si va place

Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • in acest moment puteti incorpora in crema de branza stafide pe care le-ati tinut la inmuiat in rom

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana pasca fara aluat se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 🙂

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de pasca gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va stept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Olivia says:

    Este o reteta mult experimentata cu ocazia apropiatelor sarbatori.Un Paste fericit si luminat va urez!

  2. Maria says:

    Se poate folosi alta brânza decât cea dulce? Cream cheese sau mascarpone? Multumesc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: